Erciş'te DEM'li Belediye Yönetiminden Çalışanlara Sendikadan İstifa Baskısı!

Erciş Belediyesi'nde çalışan üyelerine yapılan istifa baskılarına Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz tepki gösterdi.

Van Haberleri 9.09.2024 20:53:00 0
Erciş
Tarih: 09.09.2024 21:23 Güncelleme: 10.09.2024 00:25

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, belediyelerde çalışan üyelerinin baskı, tehdit ve mobingle istifaya zorlanarak başka sendikalara üye yapılmaya çalışıldığını söyledi.

BASKI VE TEHDİTLERLE İSTİFA ETMEYE ZORLANIYORLAR

Van'da bazı belediyelerin işçilere yönelik baskı uyguladıkları ve bu davranışlarını eleştiren Sendika Başkanı Akdeniz, Hizmet-İş Sendikası üyelerinin şimdi de baskı ve tehditlerle istifa ettirilmeye ve yandaş sendikalara üye yapılma girişimleri olduğunu belirtti. Belediye yönetimlerinin, üyeleri arayarak sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığını ve tehditler savurduğunu ifade etti.

ERCİŞ BELEDİYESİ'NDEKİ İSTİFA BASKI VE TEHDİTLER

Özellikle Erciş Belediyesi'nde yaşananlar hakkında bilgi veren Akdeniz, burada yer alan yönetimin, üyeleri tek tek arayarak tehdit ettiğini ve Hizmet-İş Sendikası'ndan istifaya zorladığını ileri sürdü. Erciş Belediyesi'nde kadrolu işçi olan, Makine İkmal Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, ERBEL A.Ş. yönetiminde yetki verilen A.E isimli bir belediye çalışanı tarafından üyelerinin arandığını  sendikadan istifa baskı yapıldığını ve mobing, unvan değişikliği gibi yöntemlerle tehdit edildiğini söyledi.

İŞÇİLERİN YANINDA OLDUKLARINI VURGULADILAR

Sendikadan istifa etmeye zorlanan üyelere yönelik yaşanan olaylar anlatılırken, Erciş'teki işçilere yalnız olmadıklarının vurgusu yapıldı. Örnek olarak, şoförlük yapan bir üyenin, istifa etmediği takdirde çöp toplatılacağı şeklinde tehdit edildiği ve güvenlik şefi olan başka bir üyenin çöp toplamaya verildiğini ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Erciş Belediye Başkanına çağrıda bulunan Akdeniz, işçilere yapılan baskıları durdurması konusunda uyarıda bulundu ve herkesin istediği sendika üyesi olma özgürlüğüne saygı duymasını istedi. Baskı ve tehditlerle sendikadan istifa ettirme faaliyetlerine devam edilmesi halinde yasal işlemlerin başlatılacağı uyarısında bulundu.

HUKUK DAHİLİNDE MÜCADELE SÜRECEK

Van Şube yönetimi adına konuşan Başkan Akdeniz, Erciş'teki belediye çalışanlarına seslenerek, hiç kimsenin zorla veya tehditle başka bir sendikaya üye yapılamayacağını ve bu gibi eylemlerin hukuken suç teşkil ettiğini dile getirdi. Sendikanın hukuk çerçevesinde haklarını korumaya ve savunmaya devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi