Erciş'te aile destek merkezlerine ekipman desteği

Van'ın Erciş ilçesindeki Aile Destek merkezlerine büyük ekipman desteği sağlanmasıyla daha donanımlı hale geldi.

Van Haberleri 11.02.2024 20:37:00 0
Erciş
Tarih: 11.02.2024 20:39 Güncelleme: 11.02.2024 23:10

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde Erciş’de  faaliyet yürüten 11 Aile Destek Merkezinde 3487 kursiyerin faydalanacağı modern son sistem  15 Adet Overlok Makinesi, 10 Adet Elektronik Dikiş Makinesi, 15 Adet Piko Makinesi, 21 Adet Düz Dikiş Makinesi ve 22 Adet Kazanlı Ütü Makinesi ADEM’lerde kullanılmak hizmetine sunuldu. Erciş’de birçok kadın ve çocuğun bir araya gelerek sosyalleşmesine de katkı sağlayan ADEM’ler, geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur’anı Kerim okuma/yazma, resim, müzik, teorik dersler gibi alanlarda yapılan yenilikler ile faaliyetlerini günden güne artırarak sürdürüyor.

Kadınların meslek öğrenebilmelerine olanak sağlayan Alkanat Mahallesi 10 No’lu Aile Destek Merkezine ziyarette bulunan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Murat Karaloğlu ve eşi Gamze Karaloğlu, üreten kadınları tebrik ederek her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. 

Eğitim alarak meslek edinen kursiyerler her gün yeni bir bilgi öğrendiklerini belirtti; bu imkânı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem