Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi açıldı

Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi açıldı

Van Haberleri 4.06.2024 19:18:00 0
Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi açıldı
Tarih: 04.06.2024 19:18 Güncelleme: 04.06.2024 21:35

Van’ın Erciş ilçesinde Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla ‘Sosyal Destek Merkezi’ açılışı yapıldı.
Çınarlı Mahallesi’ndeki törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinde zorlukların yaşandığını belirterek, "Bir yandan deprem bölgesinde toparlanma aşamasındaki kardeşlerimizi görüyoruz, bir yandan yüreğimiz Gazze için atıyor" dedi.
23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde en çok yıkımın Erciş’te yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Erciş, afetlere hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Kızılay, yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren bir köprü. Sosyal destek merkezleri de iyilik yapanlar ile iyilik yapılanları bir araya getirecek, daha fazla iyiliğe vesile olacak yerlerdir. Köyden hastaneye gelen kadınlarımız, çocuklarımız, merkezimizde çorbalarını içecek" ifadelerini kullandı.
Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ise Kızılay’ın Osmanlı’dan bugüne devletin güçlü kurumu, milletinin umut kaynağı olduğunu belirterek, Kızılay’ın dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurların yardımına koştuğunu söyledi. Karaloğlu, "Kızılay; yangın, deprem, sel ve diğer afetlerde hiç kimseyi geride bırakmıyor. Dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma koşuyor. Merhamet elini her zaman uzatmaya devam ediyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından içinde sosyal market, aşevi, giyim mağazasının bulunduğu Sosyal Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı.
Açılış programına Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, Kızılay Erciş Şube Başkanı Kurbani Özdaş, kurum amirleri, davetliler ve Kızılay çalışanları katıldı.


Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem