Erciş Kaymakamı Karaloğlu, 'Yeşilay Cemiyeti, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla mücadele ediyor'

Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erciş Kaymakamı Vekili Murat Karaloğlu, 'gençlerimizi madde ve diğer zararlı bağımlılıklar konusunda bilgilendirmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum' dedi.

Van Haberleri 1.03.2024 15:26:00 0
Erciş Kaymakamı Karaloğlu,
Tarih: 01.03.2024 15:32 Güncelleme: 01.03.2024 16:47

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Karaloğlu, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Kaymakam Karaloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Yeşilay Cemiyeti, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele etmek için 5 Mart 1920 tarihinde Prof. Dr. Mazhar Osman öncülüğünde kurulmuştur. Her yıl Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanan bu dönemde, toplumun tüm bireylerinin, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin, zararlı etkilere yol açan ve ülke ekonomisine büyük kayıplar yaşatan alkol, sigara ve uyuşturucu maddeye ulaşmasını engellemek görevimizdir. Bu amaçla, Yeşilay Derneği çeşitli kişiler ve kuruluşlarla işbirliği yaparak başarılı çalışmalar yürütmektedir. Ancak en etkili çözümün aile içinde verilen eğitim olduğu unutulmamalıdır. Aileler, çocukları zararlı maddelerden ve bağımlılık yapan sosyal medya gibi etkilerden uzak tutmalı ve bilinçlendirip korumalıdır.

Günümüzde bilimsel, teknolojik ve sosyal medya gelişmeleri hızla ilerlemekte ve teknoloji günlük yaşantımıza hızla entegre olmaktadır. Cep telefonları, bilgisayarlar ve internet teknolojileri yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Ancak teknolojinin aşırı kullanımı, özellikle kişilerin özel hayatını ve eğitim-meslek hayatını olumsuz etkilemektedir. Teknoloji bağımlılığından kaçınabilmek için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Bağımlılık, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu yıkıcı bağımlılıkların engellenmesi ise iyi bir halk sağlığı yaklaşımıyla mümkündür. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil yetiştirme yolunda, toplumun tüm bireylerinin, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek görevimizdir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının kişiye, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, birlikte hareket ederek önce çocuklara, ardından gençlere ve tüm topluma anlatmak da hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşünceler doğrultusunda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde ve diğer zararlı bağımlılıklar konusunda bilgilendirmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Umuyorum ki Yeşilay Haftası, yarınlarımızın teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için hayırlı olur. Tüm bireylere zararlı bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem