Erciş Belediye Başkanı Baran Bilici’den Yandaşlara hukuksuz ruhsat kıyağı

Erciş Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Baran Bilici, daha önce mahkeme kararı gereği belediye tarafından yıkılan parsele, mahkeme kararına rağmen hukuksuz bir şekilde yeniden ruhsat verdi.

Van Haberleri 24.08.2024 16:53:00 0
Erciş Belediye Başkanı Baran Bilici’den Yandaşlara hukuksuz ruhsat kıyağı
Tarih: 24.08.2024 17:03 Güncelleme: 24.08.2024 17:22

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Erciş Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Baran Bilici yandaşları kayırmaya, hukuksuz bir şekilde geçici yapı ruhsatı vermeye devam ediyor.

Mahkemenin kararına rağmen hukuksuz bir şekilde 25 metrelik imar yolunu da dahil ederek geçici yapı ruhsatı verdiği nakıs parselin sahipleri ise  Mustafa Avcı, Kardeşi Mehmet Faruk Avcı ve çocukları.

Daha önce belediye yönetimleri tarafından söz konusu parsele hukuksuz bir şekilde yapının inşa edilmesine göz yumulmuştu.

 

MAHKEME ERCİŞ BELEDİYESİ'NİN YIKIM KARARINI ONAMIŞTI

Daha önce işyeri olarak kaçak şekilde yapılan küçük küçük dükkânlar için Erciş Belediyesi yıkım kararı almıştı. Mustafa Avcı belediyenin yıkım kararına karşı Erciş 4. İdare Mahkemesi’ne 2020/1667 esas no ile yürütmeyi durdurma talebi ile başvuruda bulundu.

Erzurum Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi 2021/2231 esas nolu ve 2022/392 sayılı kararında Belediyeyi haklı buldu ve yıkım kararını onadı.

 

YAPI KONTROL MÜDÜR VEKİLİNİ DARP ETMİŞLERDİ

Yıkım kararının mahkeme tarafından onanması üzerine, Mustafa Avcı’nın yakınları Belediye Yapı Kontrol Müdür Vekili Adem Karanlık’ı darp etmışlerdi. Bunun üzerine güvenlik kuvvetleri tarafından gerekli işlemler yapılmış, darp olayına karışanların adreslerinde yapılan aramada ruhsatsız silah da yakalanması üzerine Sedat Avcı, Ragıp Avcı yaklaşık 1 ay tutuklu kalmıştı.

BELEDİYE MAHKEMENİN YIKIM KARARINI UYGULAMIŞTI

Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’nin yıkım kararını onaylaması üzerine söz konusu parseldeki kaçak yapıların yıkım işlemi 14.10 2023 tarihinde Erciş Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

 

DEM’Lİ YÖNETİM GELDİ YAPI RUHSAT MÜRACAATI YAPILDI

Erciş Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Baran Bilici göreve başladıktan sonra, Mustafa ve Mehmet Faruk Avcı kardeşler belediyeye inşaat yapımı için bu kez geçici yapı ruhsatı talebinde bulundular.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ “RUHSATA BAĞLANAMAZ” DEMİŞTİ

Erzurum Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi 2021/2231 esas nolu ve 2022/392 sayılı kararında “Yıkılan yapıların 25 metrelik bölümünün imar yolu içine yapıldığı için, kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkılmasına, arsa sahiplerinin geriye kalan arsaları 1/1000 derinliğini sağlayamadığı için yapı yapmaya müsait değil. Ruhsata bağlanamaz” diyerek söz konusu parsele inşaat yapı ruhsatı verilemeyeceği ibaresi bulunuyor.

BARAN BİLİCİ MAHKEME KARARINA RAĞMEN 25 METRELİK YOLU AVCI’LARA PEŞKEŞ ÇEKTİ

Ruhsat verilemez ibaresi bulunmasına rağmen Erciş’in DEM’li Belediye Başkanı Baran Bilici Başkanlığı’nda 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılan Encümen Toplantısında 45 nolu Encümen kararıyla geçici ruhsat düzenlenmesine karar karar verildi.

Geçici inşaat ruhsatı da 08 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenip 12 Ağustos tarihinde verildi.

HUKUKA AYKIRI VERİLEN GEÇİCİ RUHSATLA İNŞAAT BAŞLADI

Mahkeme kararına rağmen verilen hukuksuz bir şekilde verilen geçici yapı ruhsatı ile daha önce mahkeme kararı ile yıkılan yerde yeniden inşaat yapılmaya başlandı.

Söz konusu parselin arka sınırına bitişik olan 1336 metre karelik parsel ile tevhid edilerek yapı yapılabilmesi mümkün. Ancak söz konusu parselin büyüklüğü 140 metre karedir. Kendi parselleri ile birlikte imar yolu olan 25 metrelik bölümü de birleştirerek, hukuksuz bir şekilde verilen geçici yapı ruhsatı ile yeniden bina yapımı için inşaat çalışmaları devam ediyor.

 

GEÇİCİ YAPI RUHSATI İÇİN BELEDİYEYE İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİLDİ

Bitişik 1336 metrekarelik parselin sahiplerinden olan Mehmet Hanifi Sevinç tarafndan 19 Temmuz 2024 tarihinde Erciş Belediyesi’ne Encümen tarafından alınan, geçici yapı ruhsatı verilmesi kararının hukuksuz olduğu için uygulanmaması için itiraz dilekçesi verildi.

İDARE MAHKEMESİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA BAŞVURUSU YAPILDI

Belediye tarafından Mehmet Hanifi Sevinç’in itiraz dilekçesine verilen cevabi yazıda Encümen’in aldığı kararı uygulayacağı belirtildi. Bunun üzerine bitişik parsel sahiplerinden olan Mehmet Hanifi Sevinç Van 3. İdare Mahkemesine Erciş Belediyesi’nin geçici yapı ruhsatı kararının uygulanmasının durdurulması ve iptal edilmesi talebi ile 2024/1559 sayılı dosya ile dava açtı.

Avcı kardeşler, hukuk süreci devam etmesine rağmen, inşaat yapımını hızlı bir şekilde sürdürüyorlar.

BARAN BİLİCİ’DEN CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Erciş Belediye Başkanı Baran Bilici’ye soruyoruz;

*Siz aynı zamanda bir hukukçusunuz. Bir hukukçu olarak nakıs parsele imar yolunu da dâhil ederek geçici yapı ruhsatını nasıl verdiniz?

*Geçici yapı ruhsatı talebinde bulunan Mustafa ve Mehmet Faruk Avcı kardeşler değil de sıradan bir Ercişli vatandaş olsaydı verir miydiniz?

* Amacınız kayyum gelmeden önce apar topar mevzuata ve yargı kararlarına aykırı olarak Erciş halkının hukukunu yandaşlara pay etmek mi?

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem