ER-VAK’tan Ermeni Mezalim Müzesi Ve Bilgilendirme Merkezi’ne destek

ER-VAK’tan Ermeni Mezalim Müzesi Ve Bilgilendirme Merkezi’ne destek

Kültür Sanat 3.11.2025 14:49:29 0
ER-VAK’tan Ermeni Mezalim Müzesi Ve Bilgilendirme Merkezi’ne destek
Tarih: 03.11.2025 14:49 Güncelleme: 03.11.2025 14:49
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), tarihi Gümrük Hanı’nda yapılacak olan Ermeni Mezalim Müzesi ve Bilgilendirme Merkezi’ne destek vereceklerini açıkladı.
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (Şehirder) başlatmış olduğu anlamlı proje için Gümrük Hanı’nda bir araya gelen Er-Vak Bilim Heyeti, konu hakkındaki görüşlerini bildirdi. Toplantıya Er-Vak Bilim Heyetinden Prof.Dr Yavuz Aslan, Prof Dr Erol Kürkçüoğlu, Prof.Dr Yasin Topaloğlu, Prof.Dr Süleyman Çiğdem, Prof. Dr Hüseyin Yurttaş, Prof.Dr Haldun Özkan, Prof.Dr Murat Küçükuğurlu, Prof.Dr Faris Karahan, Doç.Dr Mevlüt Yüksel, tarihçi Yücel Çil, tarihçi Mustafa Ertek,tarihçi Akın Aktaş, Er-Vak Bşk yrd. Abdurrahman Zeynal ve Er-Vak başkanı Erdal Güzel katıldı.
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sunan Şehirder Başkanı Uğur Aksu, Ermeni mezalimini yaşamış Erzurum’da bir müzenin eksikliğini her zaman duyduklarını belirterek tarihi Gümrük Hanı’nı vakıflardan alarak bu eksiği gidermek için yola çıktıklarını belirtti. Aksu. Er-Vak bilim heyetine Gümrük Hanı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verip, müze projesiyle ilgili hazırladıkları sine vizyon gösterisini sundu.
Er-Vak başkanı Erdal Güzel, vakıf olarak uzun yıllardır takipçisi oldukları Ermeni mezalimi meselesinin bir müze şeklinde sergilenmesini takdir ettiklerini ve bu konuda atılacak her adımda Şehirder’e yardımcı olacaklarını belirtip tüm Erzurumluların bu projeye sahip çıkması tavsiyesinde bulundu. Ziyaret, bilim heyetinin Gümrük Hanı’nda bulunan 13 odanın farklı konularda değerlendirilmesi önerilerinin yapıldığı toplantıyla sona erdi.
Şehirder Başkanı Uğur Aksu’da, Erzurum’un en etkin ve saygın STK’sı olan Er-Vak ‘ın bu ziyaretinden son derece memnun kaldıklarını ve kendilerine güç kattığını belirtip, tüm Erzurum halkının bu projeye sahip çıkması çağrısında bulunarak Er-Vak heyetine teşekkürlerini sundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ