Engelliler “Sevgi varsa, engel yoktur” diyerek buluştu

Engelliler “Sevgi varsa, engel yoktur” diyerek buluştu

Genel 1.12.2023 17:11:44 0
Engelliler “Sevgi varsa, engel yoktur” diyerek buluştu
Tarih: 01.12.2023 17:11 Güncelleme: 01.12.2023 17:11
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle kuruluşlarında bulunan engelliler tarafından hazırlanan bir program düzenledi.
“Sevgi varsa, engel yoktur” sloganıyla Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil İlbaş, İl Müftüsü Rüstem Can, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Atatürk Üniversitesi Engelli Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Fatma Tüfekçi, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve diğer davetliler katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruluşlarında kalan engellilerin hazırladıkları program zaman zaman duygu dolu anlara vesile oldu.

“Her zaman onların yanında olacağız”
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil İlbaş, insanların eşit doğduğunu ve sosyal hayata katılımda eşit haklara sahip olduğunu belirterek, “ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan 2023 Ocak ayı engelli istatistik bilgilerine göre ülkemizde engelli sayısı İki Milyon 511 bin Dokuzyüz ellidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 15’i yani 1 milyardan fazla nüfusu engelli bireyler oluşturmaktadır. Onlar büyürken bizler de onlara desteklerimizle daima yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Herkesle birlikte eşit ve adil bir ortamda yaşayabilmek için bizim de onları görmezden gelmememiz gerekmektedir. Özel insanlar hayatın her alanında öncelikle ön yargı engelini aşmaya çalışıyorlar. Bu durumun bizim bir gerçeğimiz olduğunu kavramak ve buna göre tavır sergilemek zorundayız. Bundan dolayı diyoruz ki asıl engel kalplerdeki ve zihinlerdeki engellerdir. 2023 ocak ayı itibariyle engelli vatandaşlarımıza toplamda Erzurum ilinde bin 650 adet kimlik kartı teslim edilmiş olup her ay bakanlığımızın engelli vatandaşlarımıza verdiği evde bakım hizmetinden 6 bin 600 engelli vatandaşımız faydalanmıştır ve toplamda kasım ayı itibariyle yıllık üç yüz kırk milyon TL evde bakım bir o kadarda vakıflarımız tarafından yardım yapılmıştır. İl Müdürlüğü olarak Engelli bireylere yönelik Hizmet veren Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde 86 engelli bireyimize hizmet verilmektedir. Yine Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Özel Palandöken Bakım Merkezi ve Güzide 1 ve Güzide 2 Bakım Merkezinde toplam 459 engelli bireyimize hizmet verilmektedir. Ayrıca Gündüzlü Bakım hizmeti vermekteyiz. Erzurum Büyükşehir belediyemize Atatürk Üniversitesi ve ETÜ , (Yakutiye Palandöken, Aziziye) ilçe Belediyelerimizin ve STK’larımızın kıymetli çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Konuşmalardan sonra engelli çocuklar ve gençler tarafından hazırlanan gösteriler sahneye koyuldu. Vali Mustafa Çiftçi etkinliğe katılan çocuklara hediyeler verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ