Engelli gençlerden depremzedelere destek

Engelli gençlerden depremzedelere destek

Genel 9.02.2023 19:35:23 0
Engelli gençlerden depremzedelere destek
Tarih: 09.02.2023 19:35
Edirne Valiliği öncülüğünde depremzedelere gönderilmek üzere AFAD koordinesinde Mimar Sinan Spor Salonunda başlatılan yardım seferberliğine katılan engelli gençler, gelen eşyaların taşınmasından, paketlenmesine ve kayıt işlemlerine kadar birçok faaliyette gönüllü olarak görev alıyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde etkili olan depremlerin yıkıcı etkileri sürüyor. Türkiye, yaşanan depremlerin ardından tek yürek oldu ve yardım seferberliğine katıldı. Edirne’de depremzedelere destek olmak isteyen vatandaşlardan kimisi kan vererek, kimisi yardım malzemesi getirerek kimisi ise yardım toplama merkezlerinde görev alarak acılarına ortak olmaya çalışıyor.

"Beş yıldır yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak görev alıyorum"
Edirne’de serebral palsi hastalığıyla mücadele eden 23 yaşındaki Cemal Hazar Kahraman, deprem yardımlarının toplandığı Mimar Sinan Spor Salonu’nda gönüllü olarak görev alıyor. Depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak isteyen Kahraman, bazen paketleme, koli yapma işlemlerine yardım ediyor, bazen ise yardım malzemesi getiren vatandaşların kaydını alıyor. Aktif olarak 5 yıldır yardım faaliyetlerinde görev aldığını söyleyen Kahraman, Elazığ depremi, orman yangınları gibi afetlerde de gönüllü olarak yardıma geldiğini aktardı.
Gönüllü olarak gelip depremzedeler için getirilen malzemelerin taşınması ve hazırlanmasına yardım ettiklerini söyleyen otizmli genç 23 yaşındaki Mehmet Kaynarca, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Çok üzgünüz. Biz de arkadaşlarımızla yapılan çalışmalara katılıyoruz. Elimizden gelen desteği sağlıyoruz. İnşallah kardeşlerimiz üşümez. Edirne’den geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem