Emeklilere Müjde: Maaş Farkları Hesaplarda! Temmuz Ayı Zamlı Ödemeler Sorgulanıyor

Emekli maaş farkı ödemeleri başladı mı? Sorgulama detayları açıklandı.

Ekonomi 26.07.2024 19:11:00 0
Emeklilere Müjde: Maaş Farkları Hesaplarda! Temmuz Ayı Zamlı Ödemeler Sorgulanıyor
Tarih: 26.07.2024 19:19 Güncelleme: 26.07.2024 19:20

EYLÜL AYI EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ

Yüzbinlerce emeklinin beklediği emekli maaş farkları, artan en düşük emekli maaşı kararının ardından gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen ödeme tarihlerine göre, maaş farklarının hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler, emeklilerin maaşlarını aldıkları banka hesapları aracılığı ile yapılacak. Emekliler, ödemelerini sorgulamak için internet ve telefon yönlerinden çeşitli seçeneklere sahip.

2024'E DOĞRU EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARI VE FARK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayı itibariyle yüzde 24,73'lik bir zammı ceplerine koymalarının ardından, yasal düzenlemelerle en düşük emekli maaşının 12.500 liraya çıkarılması kararlaştırıldı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan onay ile ödeme tarihleri netleşti ve emeklilerin telefonlarına gelecek olan bilgilendirme mesajları ile ödemelerin kontrolü sağlanabilecek.

EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN VE NASIL SORGULANIR?

Ödeme zamana yaklaştıkça emekliler, SGK'nın yönlendirmesi ile 4A, 4B ve 4C kapsamındaki maaş farkı sorgulamalarını yapabilecekler. 2 milyon 441 bin 795 emekli, zamlarına ilişkin fark ödemesini almaya hak kazanacak. Ödemeler internet üzerinden yapılabilecek olup, maaşını aldıkları bankalara ait mobil uygulamalardan veya müşteri hizmetleri telefonlarından sorgulanabilecek.

BANKA NUMARALARIYLA EMEKLİ MAAŞ FARKI SORGULAMA

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterileri, belirtilen numaralar üzerinden müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir. Emekliler, kendi bankalarının sağladığı bu hizmetlerle güncel bakiye ve maaş farkı ödeme bilgilerine kısa sürede ulaşabilirler.

TEMMUZ EMLEKLİ MAAŞ FARKLARI ÖDEME ZAMANI AÇIKLANDI

Emekli Sandığı kapsamında Temmuz dönemi maaş farklarının ne zaman yatırılacağı belli oldu. SGK, "2024 yılı Temmuz dönemi maaş farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak." açıklamasını yaptı.

HER GRUP İÇİN ÖDEME PLANI

SGK tarafından belirlenen ödeme programına göre ayda bir, üçer aylık ve dönemsel olarak maaş alan emeklilere, Temmuz ayı dâhil olmak üzere 1, 2 veya 3 aylık maaş farkları ödenecek. Ödeme miktarının toplamı 11 milyar lirayı bulacak.