Emekliler hayal kırıklığı yaşıyor

Emekliler hayal kırıklığı yaşıyor

Genel 4.01.2023 12:24:06 0
Emekliler hayal kırıklığı yaşıyor
Tarih: 04.01.2023 12:24 Güncelleme: 04.01.2023 12:24
Yüzde 25 zam emeklilerin yüzünü güldürmedi. TÜED Erzurum şube Başkanı Zekeriya Araz, "Tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Emekli kardeşlerimiz çile çekmeye devam edecek" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici enflasyonu aralıkta yüzde 1,18 yükseldi. Yıllık enflasyon ise baz etkisiyle önceki aya göre yüzde 64,27’ye düştü. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri ile memurların maaş artışlarının belirleyecek son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 25’li zam sonrası büyük beklentiler içerisinde olan emekliler, açıklanan rakam ile birlikte adeta şok yaşadı. İktidar Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, "tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. beklentimiz en az yüzde 40 zam’dı. Ancak yüzde 25 olarak açıklanan zam emeklilerimizin çilesinin devam edeceğini gözler önüne serdi. Yeni açıklanan zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 4375 TL oldu. Acaba bu maaşla günümüz şartlarında emeklilerimiz nasıl geçinecek. Biz daha önce taleplerimizi İktidar kanadına sunmuştuk. Ancak görünen o ki hükümet emeklileri görmezden gelmeye devam ediyor. Bugün ağır yaşam koşulları karşısında sofrasında et’i, Sebzeyi ve meyveyi unutan emekli kardeşlerimiz Makarna bile alamaz duruma gelmiştir. Siyasilerimiz bu tabloya nasıl olurda ilgisiz kalır. Merak ediyoruz acaba bizi yönetim siyasilerimiz 4375 lira maaşlar bir ay geçinebilecekler mi. Başta doğalgaz faturaları olmak üzere elektrik ve diğer giderleri emeklilerimiz nasıl karşılayacak. Kirada olan emeklilerimiz acaba nasıl yaşamlarını idame ettirecekler. Bunun mukayesesini iktidar kanadının yapması lazım. Verilen zamların hiçbir hükmünün olmadığı kanaatine vardık. Bizim beklentimiz emekli maaşına asgari ücrete yapılacak oranda zam yapılması idi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan emeklilerimiz için yetersiz olan yüzde 25’li zammın en az yüzde 54.5 olarak asgari ücrete eşit olmasını talep ediyoruz." dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ