Emekli Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas AK Parti'den aday adayı

Emekli Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas AK Parti'den 28'inci dönem milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Van Haberleri 20.03.2023 00:20:00 0
Emekli Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas AK Parti
Tarih: 20.03.2023 00:21 Güncelleme: 20.03.2023 00:59

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı seçim kararı Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Seçim kararının yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini yayımladı. Siyasi partiler yayımlanan seçim tavimine göre aday adaylık başvuru sürecini başlattı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SON GÜNÜ NE ZAMAN SONA ERECEK
AK Parti aday adayı başvuru son gününü 16 Mart 20223 Perşembe günü olarak ilan etmişti.  Ancak tarihleri revize eden genel merkez, milletvekili aday adayı müracaat son gününü 22 Mart 2023 Çarşamba gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

TÜRKİYE DÜNYANIN ÖRNEK ALDIĞI BİR ÜLKE
Eski Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler nedeniyle 28’inci dönem milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. 

AK Parti’ye gelerek evraklarını teslim ederek başvurusunu yapan Nimetullah Arvas, “14 Mayıs 2023 seçimleri Van, bölge  ve Türkiye için büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gelişmesini sürdüren, dünyanın sağduyusu olma noktasında öncülük yapan, inancına ve etnik kimliğine bakmadan nerede bir mazlum ve mağdur varsa elinden tutan Türkiye, sosyal politikaları, ekonomisi, teknolojisi, dünyadaki barışın sağlanmasında oynadığı arabulucu rolü ile dünyada örnek gösterilen bir ülke durumundadır. Bu yöndeki çalışmaların ve başarıların artarak devam etmesine destek olmak amacıyla adaylık başvurusu yaptım” dedi.

NİMETULLAH ARVAS KİMDİR?
1954 Van da doğdu ilk okuldan sonra geleneksel eğitim kurumları olan Medresede 4 yıl tahsil yaptıktan sonra Van imam hatip lisesinde mezun oldu.
İmam ve aynı zamanda Müderris olan babasından ve bölgenin tanınmış Alimlerinden İkmali Nüsah yaparak Bitlis Alaiye Medresesi baş müderrisi merhum Şeyh Muhammed Asım efendiden icazete layık görüldü.
1978 yılında Erzurum İslam enstitüsünden kaydoldu, 1983 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat fakültesin ’den mezun oldu. İstanbul’da iken İlim Yayma Cemiyetine ait Vefa yurdunda kaldı ve aynı zamanda merhum Emin SARAÇ hoca efendinin hadis derslerine katıldı,
Çeşitli yerlerde İmam Hatiplik, Vaizlik, ilçe ve İllerde Müftü olarak görev ifa etti.
Mardin Nusaybin ilçe Müftüsü iken 3 yıl Mülki idare amirliğince Kamışlı mıntıka Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokollerde tercüman olarak görevlendirildi.
Kırşehir il Müftüsü iken 2009 yılının Ekim ayında Van il Müftüsü olarak atandı, bu görevi 10 yıl ifa ettikten sonra 01.04.2019 tarihinde Emekliye ayrıldı.
Görev yaptığı yerlerde Dini Milli ve Hayri hizmetlerde başarılar elde etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mülki Amirlerden Takdirname ile taltif edilen Nimetullah ARVAS halen Van’da ikamet etmekte olup iyi derecede Arapça orta derece Farsça bilmektedir. Evli 6 çocuk babasıdır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem