Tarih: 05.09.2024 12:40

Elektrikli Araç Yarışında Türkiye Sürprizi: Alman Medyası Hayranlıkla İzliyor!

Facebook Twitter Linked-in

ALMAN MEDYASINDA TÜRKİYE'NİN ELEKTRİKLİ ARAÇ BAŞARISI

Alman Focus Dergisi, Türkiye'nin elektrikli araç üretimi alanında kaydettiği dikkat çekici gelişmeyi sayfalarına taşıdı. Dergi, Avrupa Birliği'nin elektrikli araç pazarında istenilen seviyelere ulaşamamasına karşın Türkiye'nin sektörde büyük bir başarı gösterdiğini bildirdi.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARINDA %233 ARTIŞ

Alman dergisi, 2024 yılının ilk yarısında Türkiye'nin elektrikli araç satışlarında yüzde 233'lük bir artış yakalayarak bu alanda önde gelen ülkeler arasında konumlandığını duyurdu. Türkiye'nin elektrikli araç satışlarında kaydettiği bu artışın, diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek olduğuna değinildi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEKİ DURUM İSE İÇ AÇICI DEĞİL

Focus Dergisi, Avrupa Birliği genelinde satışların beklentilerin altında kaldığını ve sadece yüzde 1,3'lük bir artış gösterdiğini aktardı. Almanya'da ise elektrikli araç pazarının daha da kötü bir durumda olduğunu, %16,4'lük bir düşüş yaşandığını yazılarına ekledi.

ALMAN OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ ZOR DURUMDA

TRT Almanya Temsilcisi Ramazan Aktaş ile bir röportaj gerçekleştiren İNG Avro Bölgesi Baş Ekonomisti Carsten Brzeski, Alman otomotiv endüstrisinin elektrikli araçlara geçişi yeterince ciddiye almadığının ve bu durumun endüstrinin gerilemesine neden olduğunun altını çizdi. Brzeski, Türk ve Çin otomobil üreticilerinin Avrupa pazarına girmelerinin zorlaştırıldığını, fakat uygun fiyatlı yeşil ulaşım çözümleri sunan alternatifler like Türkiye'nin TOGG otomobilinin önünün açılması gerektiğini belirtti.

TOGG AVRUPALILAR İÇİN UYGUN FİYATLI ALTERNATİF SUNABİLİR

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili TOGG, Avrupa pazarı için oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Brzeski, Avrupa'nın yeşil dönüşüm hedeflerine uygun fiyatlı ve elektrikli araçların önemli katkı yapacağını ve TOGG'un bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —