Elektrikli veya hibrit araçların sayısı katlanarak artıyor

Trafiğe kayıtlı elektrikli veya hibrit araçların sayısı geçen yılın ilk çeyreğinde 7 bini geçerken, bu yıl mart sonu itibarıyla 20 bine yaklaştı.

Genel 8.05.2020 12:41:31 0
Elektrikli veya hibrit araçların sayısı katlanarak artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2020 12:41

ANKARA (AA) - Türkiye'de mart sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı elektrikli veya hibrit araçların sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse 3'e katlanarak 19 bin 299'a yükseldi.

Dünyada çevre bilincinin gittikçe önem kazanması ve çevreyi koruma adına alınan kararlar, otomotiv sektöründe de değişikliği beraberinde getiriyor. Bu süreçte verilen teşvikler ve sağlanan kolaylıkların etkisiyle birçok firma, gelecek planlarından fosil yakıtlı motorları çıkartırken, elektrik motorlu araç üretimine yatırımlarını artırıyor.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ocak-mart döneminde 141 bin 354 otomobilin trafiğe kaydı yapıldı. Böylece mart sonu itibarıyla Türkiye'de trafiğe kayıtlı otomobil sayısı 12 milyon 641 bin 630'a çıktı. Bu otomobillerin yüzde 38,2'si dizel, yüzde 37,2'si LPG, yüzde 24,1'i benzin yakıtlı iken, yüzde 0,2'si elektrikli veya hibrit olarak kayıtlara geçti.

Elektrikli veya hibrit otomobillerin sayısının içten yanmalı motorlu araç sayısına göre çok düşük olmasına karşın, bu araçların trafiğe kayıt sayısındaki artış dikkati çekti. Geçen yılın ilk çeyreği sonunda elektrikli veya hibrit otomobil sayısı 7 bin 145 iken bu yılın ilk çeyreğinde 19 bin 299'a yükseldi.

Bu türde yakıta sahip otomobillerin sayısı 2019 sonunda 15 bin 53 seviyesindeydi. Böylece bu yılın ilk çeyreğinde elektrikli veya hibrit otomobil sayısı 4 bin 246 artmış oldu.

Küçük silindir hacimli otomobiller tercih ediliyor

Yurt içinde tüketiciler, yakıt tasarrufu ve vergide sağladığı avantajların etkisiyle küçük motor silindir hacmine sahip otomobilleri tercih etmeye devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 94'üne karşılık gelen 132 bin 380'inin 1600 ve altı motor silindir hacmine sahip olduğu görüldü.

Trafiğe kaydolan diğer otomobillerden 7 bin 439'unun 1600-2000, 1365'inin de 2001 ve üstü motor silindir hacmine sahip olduğu tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ