Elazığspor Teknik Direktörü Yenihayat: 'Ligde Kolay Maç Yok'

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat: 'Ligde Kolay Maç Yok'

Van Haberleri 14.11.2024 15:08:00 0
Elazığspor Teknik Direktörü Yenihayat:
Tarih: 14.11.2024 15:08 Güncelleme: 14.11.2024 15:39

Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat, Somaspor karşısında alınan galibiyeti değerlendirerek, hafta sonu oynanacak olan Diyarbekirspor maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Nesine 2. Lig Kırmızı Grupta yükselişini sürdüren ve 12. haftada pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Diyarbekirspor ile karşılaşacak olan Elazığspor’da bu maçın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör Bülent Yenihayat gerçekleştirilen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 3 kez geriye düşüp Somaspor karşısında alınan galibiyetin önemli olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, Diyarbekirspor maçının zor geçeceğini söyledi.

“Zor bir lig”

Somaspor maçının zor geçtiğini belirten Yenihayat, “Saha kötüydü. Kötü bir hakem performansı vardı. Ona rağmen 3 kere geriye düşüp kazanmak bizim için önemliydi. Hep söylüyoruz ligde kolay maç yok. Rakibin kim olduğu hangi sırada olduğu, kiminle oynadığımızın bir önemi yok. Zor bir lig oynuyoruz. Bunu da biliyoruz defalarca söyledik. Zorlandığımız kolay geçirdiğimiz maçlar oluyor. Genç ve dinamik bir takıma karşı oynadık. Ama oradan 3 kere geriye düşüp kazanıp dönmek önemliydi. Bizim adımıza ileriki haftalar için umut anlamında, oyuncuların özgüveni anlamında ki son iki maçta geriden gelip kazanıyoruz. Son dakikalarda goller geliyor. Lig biraz geçen seneye de benzemeye başladı. İnşallah geçen seneki gibi sonrasında işin finalinde bir üst lige çıkan taraf oluruz ama bunları konuşmak için çok maç var. Geçeceğimiz zamanlar var. Zor maçlar oynuyoruz bizim adımıza zor ama sonucu iyi olan bizi mutlu eden bir sonuçla oradan döndük. Kazanmak güzel inşallah da böyle devam eder” dedi.

“Futbolun doğrularını sahaya koyacağız”

Diyarbakırspor maçı hazırlıkları hakkında da konuşan başarılı çalıştırıcı, “Ligdeki pozisyonları açısından zor bir maç olacak. Her zaman olduğu gibi şimdi onu içeride konuştuk. Biz sahaya futbolun doğrularına daha fazla koyarsak ki onlardan daha fazla mücadele edersek bizim adımıza rahat geçebilecek bir maç. Saha içerisinde karşı tarafı cesaretlendirirsek bizim adımıza zor geçecektir. Sahada planları nasıl uygulayabiliriz? Rakibin artıları eksileri nelerdir? Onların nasıl zaaflarından faydalanabiliriz? Kısmını pratiğe döküp haftasonu maçta onu uygulamaya çalışacağız. Şu var biz onlardan daha kaliteli takımız, maça onlardan daha fazla mücadele edersek futbolun doğrularını onlardan daha fazla yaparsak işimiz kolaylaşıyor ama bırakırsak rehavet bizim için zararlı oluyor. Yukardaki takımlardan biriyle oynayacakmış gibi konsantre olup hafta sonunu kazanarak diğer haftalara geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Nesine 2. Lig Kırmızı Grubun 12. haftasında Diyarbekirspor’u evinde konuk edecek olan Çimentaş Elazığspor’da genç futbolcuları Mücahit Çıra ile Umut Uzun kazanmak için sahada olacaklarını söyledi. Ligde ilk kez süre aldığını belirten Elazığspor’un genç kalecisi Mücahit Çıra, “İki tane penaltıdan gol yedik. İkinci golde herkes hatam olduğunu düşünüyor, topu sektirdim. Uzun süredir kale beklememiştim, performansımı daha ileriye taşıyacağımı düşünüyorum. Burası büyük bir camia, kaldırmak zorundayız çünkü. Çok karakterli bir takımız, kolay değil 3 kere geriye düşüp maçı çevirmek. Takım arkadaşlarımla da gurur duydum. Daha iyi olacağız. Diyarbekirspor kağıt üstünde bizden geride görünse de maçı ciddiye alıp kazanmak istiyoruz” diye konuştu.
Bu hafta Berşan’ın yokluğunda maça onbirde çıkması beklenen sağ bek Umut Uzun ise, “Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor, takım olarak çok iyi konsantre olduk. Diyarbekir kağıt üzerinde kötü gözükse de zor bir maç. Fiziksel olarak, mental olarak çok iyi hazırlandık. İnşallah 3 puan alıp üst sıralara tırmanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ