Elazığlı vatandaştan örnek çalışma: Depremde kurtardığı fidanlarla şehirde köy hayatını yaşatıyor

Elazığlı vatandaştan örnek çalışma: Depremde kurtardığı fidanlarla şehirde köy hayatını yaşatıyor

Genel 2.10.2025 10:44:48 0
Elazığlı vatandaştan örnek çalışma: Depremde kurtardığı fidanlarla şehirde köy hayatını yaşatıyor
Tarih: 02.10.2025 10:44 Güncelleme: 02.10.2025 10:44
Elazığ’da yaşayan Kenan Eskibağlar, 2020 depremi sonrası yıkılacak binaların önündeki fidanları kurtararak boş arazilere dikti. Eskibağlar, kurtardığı fidanlarla şehirde köy hayatını yaşatarak doğaya ve topluma örnek oluyor.
Elazığ’da ikamet eden Kenan Eskibağlar, 2020’de Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası ağır hasarlı ve yıkılacak binaların önündeki fidanları kurtararak boş ve çorak arazilere dikti. Bugüne kadar çoğu meyve ağacı olmak üzere yaklaşık 170 fidanı toprakla buluşturan Eskibağlar, ayrıca söğüt, iğde, kayısı, ceviz ve badem çekirdeklerini de toprakla buluşturarak yeşertmeye devam ediyor. Komşularının da destekleriyle doğaya katkısının yanı sıra özlem duyduğu köy hayatını da şehirdeki evinin önüne taşıyan Eskibağlar, beton yapılar arasında küçük bir köy bahçesi kurarak, kent yaşamı içinde köy kültürünü yaşatmaya çalıştığını ifade etti.

"170’e yakın ağaç diktim ve son nefesime kadar da dikeceğim"
Çalışması ile hem çevreye hem de toplumsal yaşama katkı sağlayan Kenan Eskibağlar, "Çölleşmiş veya kurumuş tarafta olan her yeri ağaçlandırmak için mücadelemi veriyorum. Elimden geldiği kadar her taraftan da topluyorum. Buna arkadaşlarımız ve sitede oturduğumuz komşularımız da eşlik ediyor. Onlarla beraber aynı şekilde bütün her tarafı yeşillendirmeye çalışıyoruz. Orman yangınlarından sonra en azından bizler de güzel şeylere vesile olmaya çalışıyoruz. 2020 Elazığ’da yaşanan depremden sonra yıkılan evlerin bahçelerine kepçeler girmeden, orada çıkartabildiğim fideleri ve meyve ağaçlarını çıkarttım. Hepsini götürüp herhangi bir boş olan araziye dikmeye başladım. Bu da beni mutlu etmeye başladı ve keyif vermeye başlayınca yıl 2025 oldu ve halen daha dikmeye devam ediyorum. Özlem duyulan köy hayatını şehirde de yaşamaya başladım. 2020’den beri 170’e yakın ağaç diktim ve son nefesime kadar da dikeceğim. Bizim orada beklentimiz, bir kuş dalına konsa ve bir meyve yese veyahut onun gölgesinde birinin oturması bile bana yeterli" dedi.

"Özlem duyulan köy yaşamının şehirde yaşatılması gerçekten mutluluk verici bir durum"
Eskibağlar’ın çabasını fark ettiğini ifade eden İhsan Babürhan ise yaşanan felaketlerin ardından bu umut verici çalışmaların herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "İlimizde yaşanan deprem, ülkemizde yaşanan yangınlar, bu felaketlerin yanında bu şekilde olumlu güzelliklerin olması çok güzel. Toprağa can verilmesi, insanların yanında ve dediğimiz gibi o özlem duyulan, hasret duyulan köy yaşamının şehirde yaşatılması gerçekten mutluluk verici bir durum. Yoldan geçerken bu vatandaşımızı kaldırım kenarında fideleri dikerken gördüğümde çok mutlu oldum. Bunu mutlaka paylaşmamız gerektiğine inandım. Bu paylaşımla beraber de şu anda amacımız tüm Türkiye’de ve dünyada insanların duyarlı olup, yaşadığımız dünyayı güzelleştirmesi ve yaşanabilir bir hale getirmesidir" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ