Elazığlı kadınların ürettiği çantalar dünyada sergileniyor

Elazığlı kadınların ürettiği çantalar dünyada sergileniyor

Genel 28.04.2024 09:27:39 0
Elazığlı kadınların ürettiği çantalar dünyada sergileniyor
Tarih: 28.04.2024 09:27 Güncelleme: 28.04.2024 09:27
Elazığ’da kadınların ürettiği el emeği göz nuru çantalar, başta Fransa, İtalya ve Avustralya olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde sergileniyor.
Kırmızı Montlular İyilik ve Gönüllülük Hareketi Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Birlikte Üretip Birlikte Kazanıyoruz’ projesi sürüyor. Proje çerçevesinde kadınlar Elazığ ve Harput motiflerini çantalara işliyor. Kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru çantalar, başta Fransa, İtalya ve Avustralya olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine gönderilerek hem sergileniyor hem de satılıyor. Bir yandan boş zamanlarını değerlendiren bir yanda da ekonomilerine katkı sağlayan kadınlar canla başla çalıyor. Birlikte üretip birlikte kazanan kadınlar, ürettikleri çantaların dünyadan talep görmesiyle büyük mutluluk yaşıyor.
Dernek Başkanı Erhan Eğit, “Bir her zaman üretimde kadın eli ve gençlerin olmasını gerektiğini savunan bir misyonun bir parçasıyız. Burada dünyaca ünlü bir markanın alt yapısı olan bir çantayı, kadınların el işi ile Elazığ motifleriyle süslüyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinde sergilenmek üzere göndereceğiz. Elazığ kadim bir kültüre sahip ve medeniyetler beşiği. O geçmişteki var olan örgü, tarihi dokuyu bu çantalara işleyeceğiz. Başta Milano olmak üzere çeşitli ülkelere göndereceğiz.
Geçmişten günümüze Elazığ’dan dünyaya gidecek olan bu çantalar için kadınlarımız büyük emekler veriyor”
Hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de aile ekonomilerine katkı sağladıklarını dile getiren Neslihan Karlıdağ, “Burada örgü ve takı yapıyoruz. Bu çantalar kağıt ve hasır iple yapılan çantalar. Tamamı özenle el işidir. Dünyaya satma durumumuz var. Elazığ’da üretilen çantaların yurt dışında rehavet görmesi ve oralarda satılması bizi gururlandırıyor. Elazığ’ın ismini duyurmak adına çok güzel işler olduğunu düşünüyorum. Üreten Elazığ kadınları, iş başında” diye konuştu.
Nesrin Kılınç ise “Biz burada kadınlar olarak çok mutluyuz. Yaptığımız ürünlerin yurtdışın çıkması ve satılması çok güzel. El becerilerimizin oralarda beğenilmesi bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ