Elazığ’da yapımı devam eden TOKİ konutları hızla yükseliyor

Elazığ’da yapımı devam eden TOKİ konutları hızla yükseliyor

Genel 17.08.2024 10:06:06 0
Elazığ’da yapımı devam eden TOKİ konutları hızla yükseliyor
Tarih: 17.08.2024 10:06 Güncelleme: 17.08.2024 10:06
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan 142 TOKİ konutunun eylül ayında depremzede vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde de yaraların sarılması için sahada çalışmalar sürüyor. Depremden etkilenen iller arasında bulunan Elazığ’da sahada her türlü çalışmanın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un önderliğinde TOKİ tarafından başlatılan yeni konutların inşası sürüyor. Gümüşkavak Mahallesi’nde yapımına başlanan 142 TOKİ konutunda sona gelindi. Yapımı hızla devam eden TOKİ konutlarının Eylül ayı içerisinde tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminden önce Elazığ’ın 2020’de bir deprem yaşadığını belirten inşaat mühendisi Salih Mehmetalioğulları, “Depremin yıkıcılığını zaten daha önceden yaşamıştık. 6 Şubat 2023’de de bir deprem yaşadık. Depremden sonra burada yıkım da oldu yapılarda ağır hasar da meydana geldi. O yüzden TOKİ burada yeniden konut ihaleleri yaptı. Bizde burada konut ihalelerinden birini aldık. 2024 Ocak ayında yer teslim tarihiyle birlikte burada şantiyemize başladık. Şantiyemiz toplam 142 konut 8 bloktan oluşuyor. Bütün dairelerimiz 3+1 net 85 metrekaredir. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şuan da yapım olarak yüzde 65 seviyesindeyiz. Eylül sonuna doğru şantiyemizi teslim etmeyi planlıyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçen ay şantiyemizi ziyaret etti. Bizimle sürekli irtibat halinde ve şantiyenin durumu hakkında bizden sürekli bilgiler alıyor. Hedefimiz bir an önce burayı yaparak depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmaktır” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ