Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Genel 30.07.2025 16:45:14 0
Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterdi
Tarih: 30.07.2025 16:45 Güncelleme: 30.07.2025 16:45
Elazığ’da termometreler 43 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Aşırı sıcakların özellikle risk grubundaki bireyler için tehlikeli olduğunu belirten Uzm. Dr. İsa Altın, vatandaşların bol sıvı tüketmesini ve güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamasını önerdi.
Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Elazığ’da da etkisini sürdürüyor. Bugün ölçülen 43 derece ile 20 Temmuz 2021’de kaydedilen 42.04 derecelik sıcaklık rekorunun kırıldığı Elazığ, Cumhuriyet tarihinin en sıcak gününü yaşadı. Kent merkezinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere yönelirken, bazı vatandaşlar cami avlularında uzanarak serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini dile getiren esnaf Ali Gerçek, "Türkiye’de sıcaklık rekorları kırılıyor. Elazığ da 43 dereceyi gördü ama biz burada 80 dereceyi yaşıyoruz. Havalar çok sıcak" dedi.
Aşırı sıcakların sağlık üzerindeki etkilerine karşı vatandaşları uyaran Mediline Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsa Altın ise, "Bilindiği üzere tüm dünyada, özellikle de kuzey yarım kürede ve ülkemizde sıcaklık rekorları kırılıyor. Bu sıcaklığa bağlı olarak çok fazla miktarda sıcak çarpması vakaları oluyor. Bu vaka artışlarından dolayı uyarı mesajı vermek istedik. Özellikle uzun süre güneşin altında kalan insanlarda vücut ısısının yükselmesi ve vücudun kendini soğutamaması sonucu sıcak çarpması olur. Sıcak çarpması, hayati tehlike arz eden bir durumdur. Özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalıkları olanlar ve gebeler çok daha dikkat etmesi gerekmektedir. Saat 11.00 ile 16.00 arasında çok gerekmedikçe güneşin altında durmayınız ve çalışmayın. Sıcak çarpması ilk olarak halsizlik, görme bulanıklığı, bulantı, kuru cilt ve ateş yükselmesi olarak başlar, son evresi ise bayılmadır. Özellikle bayılma olduğunda direkt 112’ye haber verilmesi gerekir. Öncesinde eğer sıcak çarpması olarak düşünülüyorsa elbiseler çıkarılıp soğuk suyla yıkamak ve gölgede durmak gerekmektedir. En önemlisi bol su içmektir. Su tüketmek çok önemli. Çünkü sıcak havalarda insanın ter miktarı yaklaşık olarak 10 kat artıyor. 5 litreye yakın terleyebiliyoruz. Sıvı eksiği olmaması için muhakkak su içmek gerekiyor" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ