Elazığ’da spotçular, öğrencileri bekliyor

Elazığ’da spotçular, öğrencileri bekliyor

Genel 20.08.2024 11:08:17 0
Elazığ’da spotçular, öğrencileri bekliyor
Tarih: 20.08.2024 11:08 Güncelleme: 20.08.2024 11:08
Binlerce üniversite öğrencisinin eğitim göreceği Elazığ’da ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, iş yerlerine malzemeleri doldurarak öğrencileri beklemeye başladı.
YKS tercihleri belli oldu ve öğrenciler üniversitelerine kaydolmaya başladı. Köklü bir tarihe ve birçok bölüme sahip olan Fırat Üniversitesi’ni ise 8 bin 290 öğrenci tercih etti. Üniversite tercihlerinin de açıklanmasıyla birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayarak, öğrencileri beklemeye başladı. Ortalama bir öğrenci evinin 20 ila 30 bin arası dizilebileceğini dile getiren esnaflar, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri beklediklerini ifade etti.
Öğrencileri beklediklerini dile getiren esnaflardan Ümit Takoğlu, “14 yıldır bu sokağın içerisindeyim. Yıllardır asıl gelirimiz öğrencilerdir. Bu yıl öğrenci beklentimiz çok fazla ama depremden dolayı ev ihtimali çok az. Nasıl olacak onu bilemiyoruz. Ev bulsalar bile kiralar çok yüksek. Bunun yanında insanlar yurt ve eşyalı apartlara yönelmeye başladı. Buda bizim işimizi tabi ki olumsuz olarak etkileyecek. Ama yine de sonucu tam olarak bilemiyoruz. Biz sabır ve sükûnet ile bekliyoruz. Öğrencinin durumuna göre orta halli bir eşya dizecek olsak, 20 bin ile 30 bin lira arası değişiyor. Komple bir ev dizilir. Bir müşterim geldi televizyon ünitesi almış 55 bin lira dedi. Bizim burada komple ev diziyorsun. 14 yıl önce mükemmeldi. 50 TL’ye alıyor 70 TL’ye buzdolabı ve çamaşır makinesi satıyorduk. O zaman daha bereketliydi. Şimdi sıfırı pahalı olduğu için insanlarda bize ucuza ürün vermiyor” dedi.
Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de öğrencileri beklediklerini dile getiren esnaflardan Selami Yeğen, “Pandemi ve depremden sonra zorlu bir süreç geçti. Öğrenciler ev bulmaları ve yerleşmeleri sıkıntılı oldu. Bu sene öğrenci ve tayincilerden daha ümitliyiz. Piyasanın oturacağına inanıyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar arttı. Orta halli bir ev dizmeye kalksan 25-30 bin lira aralıkta olur. Sıfır eşyaya göre gayet uygun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ