Elazığ’da sosyal konut heyecanı: 3 bin 825 konutun kurası çekildi

Elazığ’da sosyal konut heyecanı: 3 bin 825 konutun kurası çekildi

Genel 2.02.2026 13:28:58 0
Elazığ’da sosyal konut heyecanı: 3 bin 825 konutun kurası çekildi
Tarih: 02.02.2026 13:28 Güncelleme: 02.02.2026 13:28
Ev Sahibi Türkiye 500 bin Sosyal Konut temalı Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Elazığ’da 3 bin 825 konutun kura çekim töreni yapıldı.

Elazığ’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde gerçekleştirilen Ev Sahibi Türkiye 500 bin Sosyal Konut temalı Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde kura çekimi töreni düzenlendi. Törenle birlikte 3 bin 825 hak sahibi yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Kentlerden dönüşümün çok önemli hususlardan birisi olduğunun altını çizen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Dirençli kentleri ancak bu şekilde ortaya çıkarırız. Belediye başkanlarımız burada. TOKİ modelini kendilerine yeni imar modeli olarak alsınlar. İlçelerdeki bundan sonraki yapılaşma modeli haline getirmelerini isteriz. Burada başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün Elazığlılar için kura çekiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhuriyet en çok kimsesizlerin kimsesidir sözünü yaşıyoruz. TOKİ başkanımız, kurada adı çıkmayanlar üzülmesin inşallah projelerimiz ve kampanyalarımız devam edecek dediler. Bunu bir müjde olarak alıyoruz. Kuranın tekrardan hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"Dünya’da hiçbir ülkenin cesaret edemediği projelerle milyonlar vatandaşımızı ev sahibi yaptık"
TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, "İnsanla şehri bütünleştiren konutlar ve sosyal donatılar ürettik. Yatay mimariyi esas alan projeler geliştirdik. Deprem bölgesinde yeni şehir alanları kurduk. 6 Şubat depremleri sonrasında 11 bini Elazığ’da olmak üzere deprem bölgesinde toplamda 455 bin konut gerçekleştirdik. Tarihin en büyük kentsel dönüşüm projelerini başlattık. Şehirlerimize bahçe kültürünü ihya edecek yüzlerce millet bahçesi kazandırdık. 2019’da 50 bin, 2020 yılında 100 bin ve 2022 yılında 250 bin aileyi kapsayan sosyal konut kampanyaları başlattık. Ülke çapında 1 milyon 750 bin konut rakamına ulaşırken, eğitimden sağlığa, spordan öğrenci yurtlarına, ibadethanelerden millet bahçelerine kadar yaklaşık 66 bin 850 sosyal donatı ürettik. Esnafımıza iş yeri, kamu kuruluşlarımıza binalar inşa ettik. Dünya’da hiçbir devletin maliyet usulü olarak cesaret edemediği projelerle milyonlarca vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bugün itibariyle ülkemizde bin 633 şantiyemizde 430 bin konut ve diğer sosyal donatıların inşaatı ile yüzbinlerce konutun projeli tasarım çalışmaları devam ediyor. TOKİ olarak güncel rakamla 227.3 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. 4 bin 629’u devam eden toplamda 43 bin 345 konut, 3 bin 575 köy evi, 220 ahır, bin 96 dükkan, 23 cami ve millet bahçeleri olmak üzere eğitimden sağlığı kadar onlarca eseri kullanıma açtık" ifadelerini kullandı.

"Bu proje dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirme projesidir"
Ülke ve şehir adına çok önemli bir projeye şahitlik etmenin gururunu ve onurunu yaşadıklarını aktaran Elazığ Belediyesi Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Yapılacak olan kura çekiminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugün burada bir kura çekimi gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda umutları, yarınları ve geleceği planlıyoruz. Malumunuz olduğu üzere ilimiz 2020 depreminde çok büyük bir imtihandan geçti. Evlerimiz yıkıldı, iş yerlerimiz hasar gördü, mahallelerimiz dağıldı ve yüreklerimiz sızladı. Elazığ’ımız diz çökmedi. Devletimizle ve milletimizle el ele vererek şehrimizi yeniden inşa ederek yaralarımız sardık. Bugünde nasip olursa 500 bin sosyal konut projemizle birlikte yeni bir başlangıç ve adım atıyoruz. Bu proje dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirme projesidir. Bu proje aynı zamanda gençlerimizin, emeklilerimizin ve sabit gelirli ailelerimizin geleceğe umutla bakabilme projesidir" diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, AK Parti İl Başkanı İbrahim Sencer Selmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ