Elazığ’da minik şefler mutfakta yeteneklerini sergiledi

Elazığ’da minik şefler mutfakta yeteneklerini sergiledi

Eğitim 28.11.2025 16:33:31 0
Elazığ’da minik şefler mutfakta yeteneklerini sergiledi
Tarih: 28.11.2025 16:33 Güncelleme: 28.11.2025 16:33
Elazığ’da anaokulu öğrencileri, Şehit Mehmet Öter Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde "Minik Şeflerimiz Mutfakta" projesi kapsamında kurabiye yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin de çocuklarla birlikte hamur açıp, kurabiye yapımına eşlik etti.
Şehit Faruk Demir İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, Şehit Mehmet Öter Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, "Minik Şeflerimiz Mutfakta" projesinin ilk etkinliğine katıldı. Öğrenciler, öğretmenler eşliğinde önlüklerini giyip hamurlara şekil vererek kendi kurabiyelerini hazırladı. Renkli görüntülere sahne oluan etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de mutfak deneyimi yaşadı. Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin de öğrencilerle birlikte hamur açarak kurabiye yaptı. Kurabiyeler etkinlik sonunda minik şeflere ikram edildi.
Eğitim öğrencilerin yaparak, yaşayarak deneyim kazandığı ortamlarda daha etkili olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyemizde faaliyete geçirilen zanaat atölyeleri kapsamında bugün ‘Minik Şeflerimiz Mutfakta’ adlı projemizin ilk ayağını gerçekleştiriyoruz. Turizm otelcilik müdürümüze, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bizim genç şeflerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz özellikle şunu söylüyoruz; eğitim öğretim sadece dört duvar arasında yapılmıyor. Eğitim öğretim, öğrenciler yaparak ve yaşayarak daha etkili ve başarılı olduğu zaman amacına ulaşıyor. Bugün anaokullarından gelen öğrencilerimiz, özellikle burada mutfaklara girdiler. Kendileri için önceden hazırlanmış materyallerle birlikte hamurlara şekil verdiler, hayallerini hamurlarla şekillendirdiler. Şu anda hepsi kendilerinin bir ürünü olan kurabiyeleri tepsilere koydular. Birazdan bunları pişireceğiz ve kendilerine ikram edeceğiz. Biz şunu her zaman söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz; çocuklarımız sadece sınıflarda değil, çocuklarımız toplum hayatının içerisinde her alanda yer almalı" dedi.
Öğrenciler ise keyifli vakitler geçirdiklerini dile getirdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ