Elazığ’da jandarma ekipleri, vatandaşları suda boğulmalara karşı bilgilendirdi

Elazığ’da jandarma ekipleri, vatandaşları suda boğulmalara karşı bilgilendirdi

Asayiş 29.07.2022 10:06:42 0
Elazığ’da jandarma ekipleri, vatandaşları suda boğulmalara karşı bilgilendirdi
Tarih: 29.07.2022 10:06 Güncelleme: 29.07.2022 10:06
Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, sıcak havaların artmasıyla birlikte vatandaşları boğulmalara karşı bilgilendirdi.

Elazığ’da İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Sivrice ilçesinde sosyal tesisler ve halk plajlarında yaz aylarında yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde bu tür üzücü olayların önüne geçilebilmesi için çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşlarla tek tek konuştuktan sonra dikkat etmeleri gereken hususları anlatan broşür dağıttı. Ekiplerin, yaz ayları boyunca vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

Hollanda’dan geldiğini aktaran Yusuf Yılmaz, “Jandarma ekiplerimiz bizlere insan hayatının kolay olmadığını belirtti. Ailesi ile gelen vatandaşlarımız çocuklarına dikkat etsinler. İnsanın göz ağrısını hiçbir insan kaybetmek istemez. Jandarma ekiplerimiz de bunu ifade etti. Bizi bilgilendirdikleri için teşekkür ederiz” dedi.
Kendilerini bilgilendirdikleri için jandarma ekiplerine teşekkür eden vatandaşlardan Özgür Bakır, “Burada her sene boğulma olayları gerçekleşmektedir. Yüzmeyi bilsen dahi suya tedbiri girmek zorundasın. Can simidi yanımızda taşımamız lazım. Ben 40 yıla yakındır yüzmeyi biliyorum ama yine de derine gitmeye korkuyorum. Çünkü kramp tutabilir her an her şey olabilir. Ondan dolayı dikkat etmemiz gerekiyor. Jandarma ekiplerimize vatandaşları bilgilendirdikleri için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Jandarma ekiplerinin vatandaşları bilinçlendirdikten sonra broşür dağıtmasının çok iyi olduğunu aktaran yüzme hocası Mehmet Ali Acun ise “Bu sayede vatandaşlarımız bilgileniyor ve su da fazla açılmazlar. Ne kadar yüzmeyi iyi bilsen de insan bir anlık dalgınlıkta boğulabilir. Milli sporcular dahi boğulabiliyor. Vatandaşlarımızın derine dalmasını tavsiye etmiyorum. Zaten kendi öğrencilerimi dahi fazla açılmalarına izin vermiyorum. Ekiplerimizin insanları bilgilendirmesi de çok iyi oluyor” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ