Elazığ’da GES projesi hayata geçiriliyor

Elazığ’da GES projesi hayata geçiriliyor

Genel 20.12.2025 10:33:21 0
Elazığ’da GES projesi hayata geçiriliyor
Tarih: 20.12.2025 10:33 Güncelleme: 20.12.2025 10:33
Elazığ Belediyesi tarafından, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji yatırımları kapsamında Şahinkaya Mahallesi Kuzey Çevre Yolu yanında 227 bin metrekare alanda kurulacak Güneş Enerji Santrali (GES) projesi için sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı.
Elazığ Belediyesi, geleceğin enerjisi olan yenilenebilir enerji üretim çalışmaları doğrultusunda GES projesi ile kendi elektriğini üretmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda daha önce hayata geçirilen ve Elazığ Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi mevkiinde 19 bin metrekare arazi üzerine kurulan panellerle 0,99 megawatt kapasiteli elektrik üretimi devam ederken, projeyle yılda 1 milyon 800 bin kWh elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiriliyor.
Şahinkaya Mahallesi Kuzey Çevre Yolu yanında ise yeni bir Güneş Enerji Santrali (GES) projesi hayata geçirilecek. Toplam 19,5 MWp kapasiteye sahip olacak proje ile yıllık 35 milyon kWh enerji üretimi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 10 bin hanenin enerji ihtiyacının karşılanacağı potansiyelde üretilecek enerjinin 40 milyon kilogram karbon emisyonunun önlenmesine eş değer olacağı bildirildi. Böylece hem çevreye katkı sağlanacağı hem de Elazığ Belediyesi’ne önemli bir gelir kaynağı oluşturulacağı ifade edildi. İhale sürecinin ardından GES projesi için yüklenici firma ile sözleşme imzalandığı ve yer teslimi gerçekleştirildiği, yüklenici firma tarafından projenin, 5 ay içerisinde tamamlanarak hizmete alınmasının hedeflendiği aktarıldı.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Elazığ Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını çevre ve enerji yatırımlarıyla destekleyerek şehrin geleceğine yönelik örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda GES projesinin yatırıma dönüştürülmesi ile birlikte hem çevreye duyarlı bir adım atılmış hem de Elazığ Belediyesi’ne sürdürülebilir bir gelir kaynağı kazandırılmış olacak" denildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ