Elazığ’da geçici konaklama merkezinde kalan Ahıska Türkleri hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Elazığ’da geçici konaklama merkezinde kalan Ahıska Türkleri hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Genel 8.01.2023 10:37:11 0
Elazığ’da geçici konaklama merkezinde kalan Ahıska Türkleri hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor
Tarih: 08.01.2023 10:37 Güncelleme: 08.01.2023 10:37
Ukrayna’daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ’da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursunda hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.
Ukrayna’da devam eden savaşta ülkede mahsur kalan Ahıska Türklerinin tahliyesi geçen yıl 10 Mayıs Salı günü Herson kentinden Elazığ’a başlamıştı. Kafileler halinde kente getirilen binlerce Ahıska Türkü, Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirildi. Burada valilik koordinesinde vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanırken, Halk Eğitim Merkezi tarafından kurslar açıldı. Halı dokuma kursuna katılan Ahıska Türkü kadınlar hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünlerin satılması ile aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Ukrayna-Rusya savaşının başlamasıyla birlikte Herson bölgesindeki Ahıska Türkü soydaşlarımız, devletimizin öncülüğünde buraya yerleştirildiler. Gelen misafirlerimizin çeşitli ihtiyaçları vardı ve bunlardan biri de eğitimdi. Kurslar planladık. Bunlardan bir tanesi olan halı kursunu açtık. Burada soydaşlarımız el becerilerini geliştiriyor. Hereke halı dokuyorlar. Hem el becerilerini geliştiriyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak yaz döneminde 9 kurs açmıştık, şu anda 5 kursumuz var” dedi.
Ukrayna’daki savaştan geldiklerini aktaran Sevda Sultaova, “Burada halı dokuyoruz. Hocamız yardım ediyor. Çocuklarımız için para kazanıyoruz. Eşlerimiz Ukrayna’da kaldı, gelemediler, bizler ise buradayız. Allah’ın izni ile savaş biter ve ailelerimize kavuşuruz” diye konuştu.
Gürmira Sarvola ise, “Herson bölgesinden geldik. Burada halı kursuna geliyor ve öğreniyoruz. Ailemize katkıda bulunuyoruz. İlk defa yapıyoruz. Zordu ama öğrendik. Artık biliyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ