Elazığ’da ’Engelleri Sporla Aşıyoruz’ Projesi start aldı

Elazığ’da ’Engelleri Sporla Aşıyoruz’ Projesi start aldı

Genel 29.04.2025 13:30:46 0
Elazığ’da ’Engelleri Sporla Aşıyoruz’ Projesi start aldı
Tarih: 29.04.2025 13:30 Güncelleme: 29.04.2025 13:30
Elazığ’da Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesinin koordinesinde işitme ve zihinsel engelli öğrencilerin sosyal hayata katılımları için, kentte bisiklet sürme etkinliği düzenlendi.
Saat 11.00’da başlayan, bisiklete binme etkinliğine, zihinsel ve İşitsel engeli olmak üzere, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi, İbrahim Taşel Ortaokulu, Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesinden oluşan üç okula bağlı engelli öğrenciler katılım sağladı. Elazığ Bisikletliler Derneği öncülüğünde, öğrenciler arasında değişimli olarak ilerleyen etkinlik, üçüncü turun ardından sona erdi.
Etkinliği düzenleyen öğretmen Şerife Genç yaptığı açıklamada, "Bu projenin yazarı ve yürütücüsüyüm. Bugün burada Engelleri Sporla Aşıyoruz Projesi için toplandık. Projemizin amacı, özel gereksinim gerektiren okulumuzun öğrencilerini bir araya getirmek, okulumuzun öğrencileriyle farkındalığı artırmak ve özel gereksinim gerektiren öğrencilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamak. Bunu yaparken sporu bir araç olarak kullanmayı hedefledik. Bu kapsamda her ay gerçekleştirdiğimiz etkinlikler var bu kapsamdaki etkinliklerden biri de bugünkü bisiklete binme etkinliğidir. Biz şu an 4 okul bir araya geldik. Öğrencilerimizi topluma katılımlarını sağlarken, aynı zamanda hoşgörü ve farkındalık örneğini artırmayı hedefledik. Hoşgörüyü kendilerine ilke edindiler. Amacımız buydu, amacımıza ulaştık" dedi.
Elazığ Bisikletler Derneği Başkanı, Atakan Özağa ise ’’Bugün, Engelleri Sporla Aşıyoruz Projesi kapsamında, okullarımız ile bir farkındalık turu düzenledik. Böyle bireylerin, topluma kazandırılmasında farkındalık oluşturulması amacıyla böylesi etkinliklerin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Etkinliğin faydalı olduğunu düşündüğünü belirten öğrencilerden Mustafa Kerem Genç ve Işıl Su Gürbüz de ’’Böylesi projeyi hazırlayan herkese çok teşekkür ederiz. Spor bizim yaş aralığımız için çok faydalı. Özellikle de özel bireylerle de bir arada olduğumuz için mutluyuz. Böyle bir projenin içinde yer aldığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Hem okul hem de birey olarak. Böylesi bir proje içinde yer almak bize farkındalık kazandırdığı için ve toplumsal olarak ülkemize bir farkındalık kazandıracağını düşünüyorum. Özel insanlarla bir araya gelmek ve onları topluma kazandırmak bizim için çok güzel bir zevkti" şeklinde konuştu.
Etkinlik katılım sağlayan öğrencilere başarı belgesi takdimi ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ