Elazığ’da dikimi yapılan ‘Amerikan Tuz Çalısı’ başarılı oldu

Elazığ’da dikimi yapılan ‘Amerikan Tuz Çalısı’ başarılı oldu

Genel 30.05.2024 10:01:44 0
Elazığ’da dikimi yapılan ‘Amerikan Tuz Çalısı’  başarılı oldu
Tarih: 30.05.2024 10:01
Elazığ’da meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için dikimi yapılan Amerikan Tuz Çalısı (Atriplex) bitkisinin toprağa adaptasyonu başarılı oldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tarımsal Ekosistemlerin İyileştirilmesi ve Onarılmasına Yönelik Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi’ çerçevesinde Aydıncık köyünde Amerikan Tuz Çalısı bitkisi ile mera ıslah çalışması başlatıldı. Meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için Aydıncık köyüne 2 ay önce 300 dekar alana Amerikan Tuz Çalısı dikildi. Yapılan kontrollerde bitkini toprağa adaptasyonunun başarılı olduğu bildirildi.
Bitki hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Zayıf meraların yeniden canlanması, meralarda çölleşmenin önüne geçilmesi ve hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanması için Aydıncık köyüne 2 ay önce 300 dekar alana Amerikan Tuz Çalısı bitkisi dikildi. Bitkinin toprağa adaptasyonu başarılı oldu. Tuz çalısı yapısı itibarı ile kuraklığa dayanaklığı yüksek, kışın yaprağını dökmeyen, istilacı olmayan ve yonca ile eşdeğer besin değerine sahiptir. Tuz içeriği yüksek olduğundan, hayvanların tuz ihtiyacını da büyük oranda karşılamaktadır. Amerikan Tuz Çalısı tam geliştiğinde hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılayacak ve yöre hayvancılığının gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem