Elazığ’da ‘Basın Müzesi’ 1 yılda, 50 bin kişiyi ağırladı

Elazığ’da ‘Basın Müzesi’ 1 yılda, 50 bin kişiyi ağırladı

Kültür Sanat 26.01.2025 12:18:37 0
Elazığ’da ‘Basın Müzesi’ 1 yılda, 50 bin kişiyi ağırladı
Tarih: 26.01.2025 12:18 Güncelleme: 26.01.2025 12:18
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ çerçevesinde hayata geçirdiği Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi, 1 yılda 50 bin ziyaretçi ağırladı.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 11 ana başlıkta hayata geçirdiği 100 projenin içerisinde bulunan Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi, vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Bu çerçevede Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağır Müftü Konağı, müzeye dönüştürüldü. Harput mimarisine uygun olarak dizayn edilen Basın Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde şehrin kültür ve turizm yaşamına kazandırıldı. Basın tarihine ışık tutan ve basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı müzede, baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyallerin yer aldığı müze, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Tarihi Harput Mahallesinde bulunan Gazeteci Yazar Mehmet Topal Basın Müzesi’ni bir yılda 50 bin kişi ziyaret etti.
Basın müzesinin önemine değinen Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Müzemiz, Harput’un önemli mimari örneklerinden birisi Sağır Müftü Konağında olması ve o binanın da bir restorasyona tabi tutulması neticesinde yapılması ayrı bir değer katmıştır. Basın müzemiz, 10 Ocak 2023 yılı Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hizmete girmiş ve Elazığ’ımızın kıymetli şahsiyetlerinden olan Gazeteci-Yazar Mehmet Topal’ın adı verilerek vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır. Basın müzemiz, tarihi bir konak olmasında ve içerisinde özellikle Elazığ’ımızın da geçmişten bugüne kadar yazılı ve görsel basın içerisinde olan birçok eserin sergilenmesi ve genel anlamdaki basınla ilgili malzemelerin sergilenmesiyle çok farklı bir ortam oluşturmuştur. Basın müzemiz, vatandaşların da çok ciddi beğenisini kazanmıştır. Müzeler Şehri Harput’umuz da hakikaten her gelen insan, Harput’a giriş konumunda olması itibariyle yerli ve yabancı turistler ilk başta Basın Müzesini ziyaret etmektedir. 1 yıl içerisinde Harput Mahallesinde bulunan basın müzesini 50 bin kişi ziyaret etti” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ