Elazığ’da Amatör Spor Haftası kortej yürüyüşüyle başladı

Elazığ’da Amatör Spor Haftası kortej yürüyüşüyle başladı

Van Spor 3.10.2022 18:33:39 0
Elazığ’da Amatör Spor Haftası kortej yürüyüşüyle başladı
Tarih: 03.10.2022 18:33 Güncelleme: 03.10.2022 18:33
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası etkinlikleri 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması ve farkındalık oluşturulması için her yıl ortaklaşa düzenlediği ’Amatör Spor Haftası’ Elazığ’da başladı. Bu yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek haftanın açılışı, Öğretmen Evi önünden Valilik Meydanına düzenlenen yürüyüş ile gerçekleşti. Yürüyüşe Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür ve Yönetimi, STK temsilcileri, spor taban birlikleri, sporcular, aileleri ve antrenörler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir değerlendirme yapan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, "Amatör spor haftasını bu yıl saha da ve aktif bir şekilde kutlamak için yaptığımız programı sadeleştirdik. İki gün önce haberini aldığımız hemşerimiz Astsubay Yusuf Ataş kardeşimizin şehadeti dolayısıyla programlarımızı kısıtlayıp ses ve gürültüden uzak bir programla burada toplandık. Aziz şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Tabi bildiğiniz gibi ilimizde ve ülkemizde özellikle son yıllarda yapılan spor yatırımları ve spora verilen önemle birlikte olimpiyatlarda yakalamış olduğumuz bu başarılardan sonra sizlerin çok büyük hedefleri olmalı çünkü hem tesisleşme hem de uzman kadro açısından çok iyi yere geldik. Mayıs ayı içerisinde bakanlığımızda lanse edilen yatırım programıyla ve son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla, Türkiye Finalleri, Bölge ve Grup müsabakaları ile Spor Şehri Elazığ sloganıyla ciddi bir ivme yakaladık. 9 bini aşkın spor severi şehrimizde ağırladık. Amatör spor, sporun adeta kalbidir ve daima yaşatılması gerekir, amatörden profesyonele kadar uzanan süreçte gerek tesisler gerekse uzman kadrolarımızla var gücümüzle gençliğe yatırım konusunda çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bakanlığımız tarafından finanse edilen ve şehrimizin en büyük spor yatırımı da bu çalışmalarımızın en büyük kazanımıdır. 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, şehrimizin en büyük spor yatırımı olan Elazığ Stadyumu’nda inşallah bir çok branşı içerisinde barındıracak ve amatör spora ciddi katkılar sağlayacaktır. Yine tesisleşme yolunda bir çok tesis ve saha da yenileme, bakım-onarım çalışmaları başlattık ve bitirdik. İnşallah bu spor yatırımıyla da bir çok kazanımı şehrimiz adına elde edeceğiz ve amatör sporun hizmetine sunacağız. Amatör Spor Haftamız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ