Elazığ’da ağır hasarlı yapılar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi

Elazığ’da ağır hasarlı yapılar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi

Genel 26.11.2023 10:43:35 0
Elazığ’da ağır hasarlı yapılar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi
Tarih: 26.11.2023 10:43 Güncelleme: 26.11.2023 10:43
Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da aylardır yıkımı yapılmayan ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmayan ağır hasarlı binalar, adeta vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.
Elazığ’da Ocak 2020’de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 5 bina yıkılmış toplam 37 kişi de hayatını kaybetmişti. Bu depremde kentteki bazı binalar ağır hasar görmüş, yıkım çalışmaları da başlatılmıştı. Elazığ’da depremden sonra ağır hasarlı binalar bir bir yıkılırken, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremde de bir bina yıkıldı. Asrın felaketinde Elazığ’da 10 bin 694 yapı ağır hasar alırken bunun 7 bin 750’si yapılan çalışmalar sonucu yıkıldı. Kent merkezi ve mahallelerde bulunan 2 bin 944 ağır hasarlı yapı ise yaklaşık 9 aydır yıkılmayı bekliyor. Çevresine hiçbir önlem alınmayan ve adeta metruk bir hale gelen binaların çatılarından düşenler insan hayatını tehlikeye atıyor. Yağışlarla beraber binalardaki dökülmeler ve tehlikeler daha da artarken, bazı şahıslar tarafından farklı amaçlar için de kullanılıyor. Binaların çevresinde hiçbir önlemin alınmadığını ve içine giren şahısların yasaklı maddeler kullanarak yangın çıkardığını dile getiren vatandaşlar, eve veya iş yerlerine giderken korktuklarını söyledi.
"Kış aylarının gelmesiyle birlikte ağır hasarlı yapılar daha fazla tehlike saçmaya başladı"
Ağır hasarlı boş binaların içerisinde uyuşturucu madde kullanıldığını belirten mahalle sakinlerinden Hacı Ertaş, “Bu binaların bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Kış aylarının gelmesiyle birlikte ağır hasarlı yapılar daha fazla tehlike saçmaya başladı. 60 senelik binalar bu binaların bir an önce yıkılmasını istiyoruz” dedi.
"Sabahları dükkanı korkuyla açıyorum"
Hasarlı yapıların tehlike saçtığını ve çocukların dibinden geçerken her an yıkılabileceğini aktaran vatandaşlardan Muzaffer Demir, “Tinercilerin yeri olmuş durumda. Sabahları dükkanı korkuyla açıyorum. Yıkılan binaların yerlerini de odun ambarına çevirmişler temizliğe dair bir şey yok. Ağır hasarlı yapıların karşı tarafında kepçeler yolun üstünde dolaşıyor. Yıkımlarda zaten bir su kullanılmıyor. Buraların denetlenmesini istiyoruz. Ağır hasarlı binaların altından geçerken korkuyorum. Mahallemizde yıkımına başlanan ağır hasarlı yapıları o kadar dikkatsiz yıkıyorlar ki yanlarında ki binaların da yıkılmasından korkuyoruz. Bu ağır hasarlı yapıların bir an önce yıkılarak çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz. Ben bu mahalleye girince korkuyorum. Her tarafı yıkık görünce kendimizi hayalet şehirde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ