Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor

Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor

Genel 17.10.2022 11:06:27 0
Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor
Tarih: 17.10.2022 11:06 Güncelleme: 17.10.2022 11:06
Elazığ’da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet, yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Havadan çekilen görüntüsü ile Hollywood filmlerini anımsatan yaklaşık 500 araç arasında lüks otomobillerin de bulunması dikkat çekiyor.
Hicret Mahallesi’nde 2009 yılından bu yana hizmet veren yediemin otoparkında çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan yüzlerce araç bulunuyor. Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda; plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik olan araçlar, yapılan işlemlerin ardından yediemin depolarına çekiliyor. Eksiklerini gideren araçlarını geri alırken, yüzlerce araç ise çürümeye terk ediliyor. Otoparkta lüks araçlardan iş makinelerine yaklaşık 25 milyon değerinde yaklaşık 500 araç bulunuyor. Çoğu aracın çürümeye yüz tuttuğu gözlemlenirken, işletme sahibi Ömer Ertan da ilgili kurumlardan çözüm üretilmesini bekliyor.

"Burası hazineye çok büyük bir gelir getirebilecek bir yerdir"
Otoparkta yaklaşık 500 araç olduğunu belirten işletme sahibi Ömer Ertan, “Burada 25 milyon TL çürümeye yüz tutmuş, bırakılmış vaziyette. Burası hazineye çok büyük bir gelir getirebilecek bir yerdir. Sadece burası için düşünmeyin, Elazığ’da 3-4 tane var, Türkiye genelinde yaklaşık 300 tane yediemin otoparkı var. Genellemeye baktığınız zaman devletin çok büyük bir açığını kapatabilecek bir hazine yatıyor” dedi.

"15 yıldan beri yatan araçlarımız var"
Çoğu aracın suça karışarak ve icralıktan geldiğini aktaran Ertan, “Buraya araçlar daha çok icralık ve kaçakçılıktan geliyor. Uyuşturucu madde taşımadan gelen ve borçtan dolayı bağlanan araçlarımız var. Yaklaşık 15 yıldan beri yatan araçlarımız var. Açtığımız ilk günden beri yatan araçlar var. Ruhsat sahibi ve bağlatan alacaklısı olmasına rağmen tebligatlarımızı çekiyoruz, işlemlerimizi yapmamıza rağmen bir türlü çözüme ulaştıramıyoruz. Her geçen gün masraflarımız, giderlerimiz artmasına rağmen bir türlü gelir elde edemiyoruz” diye konuştu.

"Her şekilde devletimize çok büyük bir para girişi olacak"
Ertan, “Burada yaklaşık 500 tane araç var. Bunun MTV’sini düşündüğünüzde en düşük 2 yıl burada yatan araçlar var. Çok büyük meblağlar ediyor. Bunlar ihale yoluyla satıldığı zaman devletimize KDV, damga yansıyacak. Bizler bu araçları sattığımız zaman, bunları faturalandıracağız ve biz de KDV ödeyeceğiz. Yani her şekilde devletimize çok büyük bir para girişi olacak. Araç piyasası belli. Burada yatan araçların bir an önce işlemlerini yapabilseler ve çıkartabilseler hem borçlusuna hem bana hem devletimize faydası olacak. Aynı zamanda da piyasada araba çoğalacağı için fiyatlar biraz daha düşük olacak” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ