Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor

Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor

Genel 17.10.2022 11:06:27 0
Elazığ’da 25 milyonluk servet, araç mezarlığında göz göre göre çürüyor
Tarih: 17.10.2022 11:06 Güncelleme: 17.10.2022 11:06
Elazığ’da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet, yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Havadan çekilen görüntüsü ile Hollywood filmlerini anımsatan yaklaşık 500 araç arasında lüks otomobillerin de bulunması dikkat çekiyor.
Hicret Mahallesi’nde 2009 yılından bu yana hizmet veren yediemin otoparkında çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan yüzlerce araç bulunuyor. Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda; plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik olan araçlar, yapılan işlemlerin ardından yediemin depolarına çekiliyor. Eksiklerini gideren araçlarını geri alırken, yüzlerce araç ise çürümeye terk ediliyor. Otoparkta lüks araçlardan iş makinelerine yaklaşık 25 milyon değerinde yaklaşık 500 araç bulunuyor. Çoğu aracın çürümeye yüz tuttuğu gözlemlenirken, işletme sahibi Ömer Ertan da ilgili kurumlardan çözüm üretilmesini bekliyor.

"Burası hazineye çok büyük bir gelir getirebilecek bir yerdir"
Otoparkta yaklaşık 500 araç olduğunu belirten işletme sahibi Ömer Ertan, “Burada 25 milyon TL çürümeye yüz tutmuş, bırakılmış vaziyette. Burası hazineye çok büyük bir gelir getirebilecek bir yerdir. Sadece burası için düşünmeyin, Elazığ’da 3-4 tane var, Türkiye genelinde yaklaşık 300 tane yediemin otoparkı var. Genellemeye baktığınız zaman devletin çok büyük bir açığını kapatabilecek bir hazine yatıyor” dedi.

"15 yıldan beri yatan araçlarımız var"
Çoğu aracın suça karışarak ve icralıktan geldiğini aktaran Ertan, “Buraya araçlar daha çok icralık ve kaçakçılıktan geliyor. Uyuşturucu madde taşımadan gelen ve borçtan dolayı bağlanan araçlarımız var. Yaklaşık 15 yıldan beri yatan araçlarımız var. Açtığımız ilk günden beri yatan araçlar var. Ruhsat sahibi ve bağlatan alacaklısı olmasına rağmen tebligatlarımızı çekiyoruz, işlemlerimizi yapmamıza rağmen bir türlü çözüme ulaştıramıyoruz. Her geçen gün masraflarımız, giderlerimiz artmasına rağmen bir türlü gelir elde edemiyoruz” diye konuştu.

"Her şekilde devletimize çok büyük bir para girişi olacak"
Ertan, “Burada yaklaşık 500 tane araç var. Bunun MTV’sini düşündüğünüzde en düşük 2 yıl burada yatan araçlar var. Çok büyük meblağlar ediyor. Bunlar ihale yoluyla satıldığı zaman devletimize KDV, damga yansıyacak. Bizler bu araçları sattığımız zaman, bunları faturalandıracağız ve biz de KDV ödeyeceğiz. Yani her şekilde devletimize çok büyük bir para girişi olacak. Araç piyasası belli. Burada yatan araçların bir an önce işlemlerini yapabilseler ve çıkartabilseler hem borçlusuna hem bana hem devletimize faydası olacak. Aynı zamanda da piyasada araba çoğalacağı için fiyatlar biraz daha düşük olacak” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ