Elazığ’a 350 milyon dolarlık dev yatırım

Elazığ’a 350 milyon dolarlık dev yatırım

Ekonomi 21.07.2023 12:50:00 0
Elazığ’a 350 milyon dolarlık dev yatırım
Tarih: 21.07.2023 12:50 Güncelleme: 21.07.2023 12:50
Elazığ’da 350 milyon dolarlık yatırımla yapımı sürdürülen yeni tesiste her yıl ortalama 1 milyon ton bakır cevheri işlenecek.
Türkiye’nin cevherden son ürüne kadar üretim yapabilen tek entegre tesislerine sahip olan Eti Bakır’ın Küre ve Samsun’dan başlayarak Mardin’de sürdürdüğü madencilik 4.0 atılımının yeni adresi Elazığ oldu. Şirket, Elazığ’ın Maden ilçesinde yeni bir tesisin inşası için çalışmalara başladı. Eti Bakır Elazığ İşletme Müdürü Cem Yüceer, bakırın geleceğin en stratejik hammaddelerinden biri olarak gösterildiğini söyledi. Elazığ’da 350 milyon dolarlık yatırımla kuracakları tesiste yıllık ortalama 1 milyon tonluk bakır cevherini işleyeceklerini belirten Yüceer, buradaki üretimle cari açığın kapanmasına her yıl 200 milyon dolarlık katkı sağlayacaklarını bildirdi.

İstihdamda öncelik yerelin
Eti Bakır’ın 9 tesisle Türkiye’nin bakır ihtiyacının yüzde 20’sini karşıladığını vurgulayan Yüceer, “Tesislerimizin üçü bu bölgede Siirt, Mardin ve Adıyaman’da yer alıyor. Bu bölgenin en büyük yatırımcısıyız. Şimdi madencilik birikimimizi ve tecrübemizi Elazığ’a taşıyacağız. Diğer tüm var olduğumuz bölgelerdeki gibi buradaki madeni ekonomiye kazandırmanın yanı sıra, bölgeye ve bölge insanına fayda sağlayabilmek için çok çalışacağız” dedi.
Maden sahasında halen arama, geliştirme ve kurulum faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Yüceer, “Yer altı arama galerisi, kuyu, kule, fabrikalar, yönetim ve sosyal tesislerden oluşacak alanda kurulacak işletmemizde yaklaşık 750 kişiyi istihdam edeceğiz. Tüm tesislerimizde olduğu gibi istihdamda önceliğimiz bölgede yaşayanlar olacak” diye konuştu.
Teknolojinin gelişmesine paralel olarak bakıra olan talebin son yıllarda büyük artış gösterdiğinin altını çizen Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Biz de Türkiye’nin bakır üretimini artırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz. Elazığ’ın Maden ilçesinde 350 milyon dolar yatırımla kuracağımız ve üç yıl içinde faaliyete geçecek olan tesisimizle beraber Eti Bakır’ın toplam katot bakır üretimi 20 bin ton daha artarak 90 bin tona ulaşacak.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ