EBEGEM Kurslarına Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurslar, uzman hocalar eşliğinde eğitimlerini sürdürüyor.

Yerel 22.11.2021 15:31:38 0
EBEGEM Kurslarına Yoğun İlgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 15:31

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurslar, uzman hocalar eşliğinde eğitimlerini sürdürüyor.

EBEGEM bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, donanımlarını artırarak istihdam edilebilirliklerine katkı sağlayıp geleceklerine yatırım yapıyor ve meslek sahibi oluyor. Düzenlenen kurslar sonunda kursiyerlere, Milli Eğitim İl Müdürlüğü onaylı sertifika veriliyor. Çini, kağıt rölyef, ahşap, seramik, filografi ve bilgisayarlı muhasebe gibi birçok dalda verilen eğitimlerden çok memnun olduklarını ifade eden kursiyerler Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Çini kursuna katılan Ayşe Çağlayan, “Buraya sadece boş zamanlarımızı değerlendirmek amacıyla değil yeni şeyler öğrenip üretime katkı sağlamak amacıyla geliyoruz. Kursun büyük faydaları var aslında. En önemlisi paylaşma. Paylaşımımızı güçlendiriyoruz. İş imkanı sunuyor. Kursiyerler için çok güzel bir iş imkanı. Çünkü üretim yapıyoruz. Üreterek bütçelerimize katkı sağlayacağız. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bilgisayarlı muhasebe kursuna katılan Sema Gecekuşu ise “Gençler için bu tür kurslar çok büyük bir avantaj. Üniversiteye maddi sıkıntılar yaşayıp da gidemeyip eğitim alamayan insanlar oluyor. Bu bence gençlerimiz için çok güzel bir durum. En azından eksikliklerini giderebiliyorlar. Ben bilgisayarlı muhasebe kursuna geliyorum. Muhasebe hakkında hiçbir bilgim yoktu. Kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Böylece iş alanı oluşturabilirim” diye konuştu.

Ev dekorasyon ürünleri kursuna katılan Bircan Dayı da “Belediyemiz tarafından çok güzel bir hizmet sunuluyor. Allah razı olsun. Hanımlar akşama kadar evde oturup gün yaparak, temizlik yaparak, televizyon seyrederek günlerini geçireceklerine burada el becerileri artırıp, ailelerine katkıda bulunuyorlar ve kendilerine de rehabilitasyon oluyor. Ne kadar bir evde otur, yemek yap, temizlik yap. Bunlar da oluyor ama bunların yanında güzel ürünler çıkarınca daha da güzel oluyor. Belediyemize ve Halk Eğitim Müdürlüğü’müze çok teşekkür ediyoruz. Bize çok güzel bir imkan sunuyorlar” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ