Elazığ Valisi Hatipoğlu’ndan taşlı saldırı iddialarına açıklama: "Kardeşliğimize nifak tohumu ekilemez"

Elazığ Valisi Hatipoğlu’ndan taşlı saldırı iddialarına açıklama: "Kardeşliğimize nifak tohumu ekilemez"

Asayiş 2.07.2025 00:23:00 0
Elazığ Valisi Hatipoğlu’ndan taşlı saldırı iddialarına açıklama:
Tarih: 02.07.2025 00:23 Güncelleme: 02.07.2025 07:03

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Van otobüsüne yönelik saldırı iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Olayın sosyal medyada çarpıtıldığını belirten Vali Hatipoğlu, sürecin savcılık talimatıyla detaylı şekilde incelendiğini söyleyerek, "Kardeşliğimize zarar vermek isteyen hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Van’a ait bir otobüsün taşlı saldırıya uğradığı yönündeki haberler sonrası Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Vali Hatipoğlu, sosyal medyada yayılan iddiaların ardından olayın tüm yönleriyle incelendiğini belirterek, asılsız haberlerin iki il arasındaki kardeşliğe zarar veremeyeceğini vurguladı.

Vali Hatipoğlu olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Van haber sitelerinde bir Van ilimize ait otobüsün taşlı saldırıya uğradığına dair haber ile ilgili olarak kamuoyuna doğru bilgi verilmesi zarureti doğmuştur. Adı geçen firmanın otobüsünün şoförü sadece kasko firmasına ibraz edilmek üzere tutanak tanzimi talebinde bulunmuş ve yoluna devam etmeye kalkmıştır. Sosyal medyaya yansıyan haberler üzerine anılan otobüs cumhuriyet savcısının talimatı alınarak Malatya ili Kale ilçesinde tekrar durdurulmuş olup tüm yolcuların beyanı alınarak olay tüm yönleri ile aydınlatılacaktır. Van ilinden her gün sayısız otobüs ilimizde bulunan şehirlerarası terminali de kullanarak yolculuk etmektedir. Üstelik play off maçı sonrasında dahi hiçbir sorun yaşanmamış iken kardeşliğimize leke süren yaklaşımları nefretle kınıyorum. Olayın takipçisi olacağımın bilinmesini tüm kamuoyuna bildiririm. İki güzide ilimizi hala futboldan dolayı husumetli gibi gösteren bu haberler ne futbolun birleştirici ruhuna ne de illerimiz arasındaki kardeşliğe zarar verecektir. Hiçbir nifak tohumu kardeşliğimize zarar veremeyecektir" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ