Elazığ Valisi devreye girdi: 40 yıllık yol sorunu çözüldü

Elazığ Valisi devreye girdi: 40 yıllık yol sorunu çözüldü

Genel 23.09.2025 13:52:55 0
Elazığ Valisi devreye girdi: 40 yıllık yol sorunu çözüldü
Tarih: 23.09.2025 13:52 Güncelleme: 23.09.2025 13:52
Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı Akçatepe köyünde vatandaşların arazilerine giden yolları kullanamadığını öğrenen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İl Özel İdaresi ekiplerini devreye koyarak vatandaşların 40 yıllık yol sorununu çözdü.
Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı Akçatepe köyünde yaşayan vatandaşlar arazilerinin bulunduğu yolları 40 yıla yakındır kullanamıyorlardı. Köy muhtarı ve arazi sahiplerinin Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ile görüşmesinin ardından Vali Hatipoğlu İl Özel İdaresi ekiplerine talimat vererek vatandaşların arazilerinin bulunduğu taşlık alanı yola çevirmelerini talep etti. Kısa sürede çalışmalara başlayan İl Özel İdaresi ekipleri, vatandaşların arazilerinin bulunduğu taşlık alanı yola çevirdi. Durumdan dolayı mutlu olan köy sakinleri atıl durumda olan arazilerinin yeniden ekerek ekonomiye destek sağlayacaklarını bundan dolayı da mutlu olduklarını belirtti.
Köylerinde uzun yıllardır yol problemi yaşadıklarını aktaran Akçatepe köyü Muhtarı Hadi Fırat, "40 yıldır çözülmeyen kördüğüm bugün itibariyle çözüldü. 40 yıllık sorun Elazığ Valimiz Numan Hatipoğlu ve İl Özel İdaremiz tarafından çözüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize çok büyük bir hizmet yapıldı. Yaklaşık 500 bin dönüm arazinin işletilmediği alan bundan sonra hem Türkiye ekonomisine hem de vatandaşın ekonomisine katkıda bulunacaktır" dedi.
Köy sakinlerinden Kadir Yalçın, "Bizim problemli yolumuz vardı bundan dolayı 40 yıldır tarlalarımızı işletemiyorduk ve çalışamıyorduk. Bu sene çok şükür yol problemi çözüldü. İnşallah bundan sonra bu tarlalarımızı işleyeceğiz. Burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun" cümlelerini kullandı.
Köy sakinlerinden Cebrail Çelik ise "Yıllardır tarlalarımızı işletemiyorduk. Sürekli önümüze engeller koyuluyordu. Yollarımız kapalıydı. Çevre köyler de izin vermiyorlardı. 300 dönüm arazimiz 40 senedir yatıyordu. Allah nasip ederse bu saatten sonra devletimizin katkılarıyla inşallah bu arazilerimizi ekip biçeceğiz. Rabbim devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ