Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan: "Kayseri’ye gitmek isteyen araçların geçişleri emniyetle sağlanmalıdır"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan: "Kayseri’ye gitmek isteyen araçların geçişleri emniyetle sağlanmalıdır"

Genel 1.06.2025 09:18:28 0
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan:
Tarih: 01.06.2025 09:18 Güncelleme: 01.06.2025 09:18
Vanspor ve Batman Petrol Spor karşılaşması öncesi açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası İdris Alan, "Gerekli tedbirler alınmalı ve iki şehrimizden Kayseri’ye gitmek isteyen araçların geçişleri emniyetle sağlanmalıdır. Kamuoyunda Elazığ’ın belirli şehirlere ve o şehre ait araçlarına zorluk çıkartacak, dolayısıyla şehirlerarası düşmanlığa varan bir algı oluşturacak adımlardan kaçınılmalıdır. Elazığ insanının bu tür vandallıklarla işi olmaz" dedi.
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, basın ve sosyal medya kaynaklarında 1 Haziran 2025 tarihinde Kayseri’de oynanacak olan Batmanspor-Vanspor karşılaşması için Batmanspor ve Vanspor kafilelerininin geçiş güzergahı olan Elazığ karayolunun güvenlik gerekçe gösterilerek geçişlerin engellendiğine yönelik beyan ve açıklamaların şehir adına büyük bir talihsizlik olduğunu ve böyle bir karar varsa hemen iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Başkan Alan, "İki ilimize ait takımların şehrimiz sınırlarında bulunan karayollarını kullanarak Kayseri’ye gitmelerini güvenlik olarak tehlikeli görüp bunun resmi makamlarca engellenmesi izahı mümkün olmayan bir adım olmakla birlikte aziz şehrimizin aziz insanlarına haksızlık niteliğindedir. Elazığ güzergahını sadace maça gitmek için değil, sanayi, turizm, seyahat ve farklı amaçlarla kullanan şehirlerimiz için Elazığ’ı güvensiz göstermek bu şehre yapılmış büyük bir kötülüktür. Şehir geçişinde güvenlik önlemleri almak yerine, güzergahı tehlikeli görüp Van ve Batman illerinden Kayseri’ye giden araçlara kapatmak, şehrimiz için olumsuz algı oluşmasına neden olacaktır. İş dünyası olarak bizler ülkemizin her şehri ve oradaki esnaflarımızla ticaret yapmaktayız. Bizim için İstanbul, Ankara, Trabzon, Tunceli neyse Van ve Batman da odur. Sporun, rekabetini ve bundan kaynaklı sonuçlarını gerekçe göstererek şehirlerimizle ve bu şehrin insanlarıyla düşman olma, kin ve nefret duyguları besleme gibi bir amacımız ve hedefimiz olamaz. Spor ya da farklı gerekçelere dayanarak şehirlerimizi bloklaştırmak ve bunların transit geçişlerinden endişeye kapılıp yasaklamak, şehirlerimiz arasındaki gereksiz bir düşmanlığa kapı aralar ve sonuçta şehrimiz büyük bir yara alır. Bizler birçok iller gibi Van ve Batman esnaflarımızla ticaret yapıyor kendi ilimizin plaka kodunu taşıyan araçlarımızla bu illerimize gidiyor, bu illerimizdeki iş insanlarımız da Elazığ’a gelerek ticari faaliyetlerde bulunuyorlar. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizi; sanayi, üretim, turizm, eğitim ve daha birçok alanlarında daha çok öne çıkarmak için var gücümüzle gayret ederken, ilimizin bu tür haberlerle anılmasını asla doğru bulmuyoruz. Gerekli tedbirler alınmalı ve iki şehrimizden Kayseri’ye gitmek isteyen araçların geçişleri emniyetle sağlanmalıdır. Kamuoyunda Elazığ’ın belirli şehirlere ve o şehre ait araçlarına zorluk çıkartacak, dolayısıyla şehirlerarası düşmanlığa varan bir algı oluşturacak adımlardan kaçınılmalıdır. Elazığ insanının bu tür vandallıklarla işi olmaz. Kardeş şehirlerimizin masum insanlarına zarar vereceği eylemleri de söz konusu olamaz. Böyle bir durum varmış gibi aksiyon almak bu şehre ve şehrimizin insanına haksızlıktır ve kabul edilebilirliği bulunmamaktadır. Yöneticilerimiz, geçici gündemlerin etkisinde kalarak şehrimiz için kalıcı tahribatlara yol açacak adımlardan kaçınmalı ve bu sorumlulukla hareket etmelidir. Bir kez daha belirtmekte fayda var ki Elazığ insanı mert, hoşgörü sahibi ve misafirperverdir. Futbol müsabakasında yaşanan bazı olumsuz hadiselerin iki şehir arasındaki tüm ilişkilere sirayet etmemesi için alınan karardan ivedilikle geri dönülmeli ve tüm taraflar sağduyu içerisinde hareket etmelidir" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ