Elazığ Milli Eğitim Müdürü Yiğit: "Yaz döneminde okullarımızda 40 milyon liralık maliyetle onarımlarımızı gerçekleştirdik"

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Yiğit: "Yaz döneminde okullarımızda 40 milyon liralık maliyetle onarımlarımızı gerçekleştirdik"

Eğitim 10.09.2023 09:29:49 0
Elazığ Milli Eğitim Müdürü Yiğit:
Tarih: 10.09.2023 09:29 Güncelleme: 10.09.2023 09:29
Elazığ’da 549 okulda 137 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin ders başı yapacağını belirten Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, "Özellikle yaz döneminde okullarımızda 40 milyon TL maliyetli onarımlarımızı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, okullarına geldikleri zaman ders kitaplarında sıralarında hazır bir şekilde görecekler” dedi.
Yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da pazartesi sabah ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 2023-2024 eğitim öğretim yılına start verilecek. Kent genelinde 549 okulda 137 bin öğrenci ve 10 bin öğretmen ilk zille birlikte ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılına hazır olduklarını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “11 Eylül 2023 yılı itibarı ile 419 okulumuzda ve 130 resmi özel okulumuzda da eğitim öğretimimiz 137 bin öğrencimiz üzerinden başlayacak. 10 bin öğretmenimiz bu eğitim öğretim sürecinde ilimizde görev alıyor. Elazığ ilimizde şu anda öğretmen olarak bir sorunumuz yok, derslerimiz 11 Eylül itibariyle öğretmen öğrencilerimiz hazır olarak şekilde dersliklerimiz de hazırlanıyor. Özellikle yaz döneminde okullarımızda 40 milyon TL maliyetli onarımlarımızı gerçekleştirdik. Ayrıca ders kitaplarımızın dağıtımı hızlı bir şekilde de devam ediyor. Öğrencilerimiz, okullarına geldikleri zaman ders kitaplarında sıralarında hazır bir şekilde görecekler” dedi.
Verimli projelerle dolu dolu bir yıl geçireceklerini ifade eden Yiğit, “Eğitimin sadece ortam yönü yok. Eğitim ortamının güçlendirilmesinin yanında içerik olarak ciddi bir takip içerisindeyiz. Özellikle ortaokul ve liselerde güzel bir çalışmayı başlatmıştık. Deprem biraz akamete uğrattı ama bu yıl bu çalışmalarımıza, okul tabanlı bir çalışmamız olacak. Öğrencilerimiz hem okul hem de sınıf tabanlı bireysel olarak izleyip, onları okul müdürleri, rehberlik servileri ve öğretmenlerimizle takip edeceğiz. Planlamalarımız yaptık, somut veriler üzerinden hem LSG ve üniversite sınavlarının değerlendirilmesi hem de bizim yapmış olduğumuz kazanım değerlendirmeleri konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ