Elazığ merkezin tek kadın muhtarı öncü oldu, mahalle sakinleri sinemada buluştu

Elazığ merkezin tek kadın muhtarı öncü oldu, mahalle sakinleri sinemada buluştu

Genel 9.01.2024 14:57:28 0
Elazığ merkezin tek kadın muhtarı öncü oldu, mahalle sakinleri sinemada buluştu
Tarih: 09.01.2024 14:57 Güncelleme: 09.01.2024 14:57
Elazığ’da 2019 yılında muhtarlık seçiminde oyların çoğunu alarak Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sinemada film izledi.
Merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sugözü Mahallesi’nde ikamet eden Seda Gündoğan, 2019 seçimlerinde il merkezinin tek kadın muhtarı oldu. Çalışkanlığıyla dikkat çeken genç kadın muhtar, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaya devam ediyor. Daha önceden sinemaya gitmemiş 40 kadın ile sinema etkinliği gerçekleştiren muhtar Gündoğan, bu sefer de ‘Mahallemde Sinema İzlemeyen Kalmasın’ Projesini hayata geçirerek mahalle sakinlerine yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik çerçevesinde 7’den 70’e mahalle sakinleri sinema izlemek için kentte bulunan bir AVM’ye geldi. Hayatında sinemaya gelmemiş vatandaşların da katıldığı etkinlikte mahalle sakinleri ‘Başkan’ filmini izleyerek keyifli vakit geçirdi.
Bugün Sugözü Mahalle sakinleriyle birlikte sinema etkinliğine geldiklerini belirten Sugözü Mahalle Muhtarı Seda Gündoğan, “Bundan önce bir sinema etkinliğimiz olmuştu fakat sadece kadınlara yönelik bir etkinlikti. Daha önce hayatında sinemaya gelmemiş mahalle kadınlarıyla yapmıştım ama bugün çok daha fazla geldik. Kadınlar, erkekler ve çocuklarla birlikte geldik. Aramızda daha önceden sinemaya gelmiş olanlarda var gelmemiş olanlarda var. Ben mahalle sakinlerimizle bu tür etkinlikler yapınca çok mutlu oluyorum. Onlarla birlikte etkinlik yapınca huzurlu oluyorum ve her şeyden önce birlik ve beraberlik içerisinde bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor. Bu etkinliklerimiz muhtar olduğum sürece devam edecek. 2019’da Elazığ merkezde ilk ve tek kadın muhtarı olarak başladım. Önümüzdeki dönem de adayım. Bu adaylık benim kararım değil mahalle sakinlerimizin kararıdır. Onların yoğun isteği üzerine bir dönem daha aday olacağım” dedi.
Vatandaşlardan 72 yaşındaki Hasan Sözüer, “Muhtarımızdan çok memnunuz Allah kendisinden razı olsun. Çalışması güzel bir şikayetimiz yok. Ben daha önce sinemaya gelmemiştim ilk defa geldim. Elazığ’da yaşıyorum ama buraya ilk defa geliyorum. Etkinlikten çok mutluyum. Hanıma buraya muhtarımız sayesinde geldiğimi söyledim. Allah kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Mahalle muhtarının sürekli etkinlik yaptıklarını aktaran mahalle sakinlerinden Ömer Bağlıoğlu, “Kendisinden çok memnunuz. Bunu defalarca yapmamızın yanı sıra sürekli sosyal tesisimizde de bu etkinliklerimiz yapılıyor. Her zaman için kendisinin yanındayız ve başarılarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ