Elazığ itfaiyesi bir yılda 3 bin 181 olaya müdahale etti

Elazığ itfaiyesi bir yılda 3 bin 181 olaya müdahale etti

Genel 8.01.2024 09:48:40 0
Elazığ itfaiyesi bir yılda 3 bin 181 olaya müdahale etti
Tarih: 08.01.2024 09:48 Güncelleme: 08.01.2024 09:48
Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılında 3 bin 181 olaya müdahale etti.
Elazığ Belediyesi tarafından donanımlı hale getirilen itfaiye teşkilatı, yangın, deprem, trafik kazaları ve hayvan kurtarma gibi birçok alanda vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Bu çerçevede çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 3 bin 181 olaya müdahale edildi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde Malatya’da 28 vatandaşı enkaz altından çıkartan itfaiye ekipleri 195 sıkışmalı trafik kazası, 353 hayvan kurtararak başarılı çalışmaları ile göz doldurdu.
Yangın olarak bin 593 olaya müdahale ettiklerini belirten İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, “195 sıkışmalı trafik kazasına müdahale ettik bin 41 vatandaşımızı da kurtarmışız. Bu kurtardığımız vatandaşlarımız hem Malatya’da depremde enkaz altında kalan vatandaşlarımız da dahildir. 353 hayvan kurtardık. Bütün kurtarma vakalarında itfaiye olarak olay yerinde hazır bir şekilde bekleyerek üzerimize düşeni yapmaktayız. 2023 yılında 3 bin 181 itfaiye olayına müdahale ettik, buna Kahramanmaraş depremi dahil değil. 893 iş yerinin yangın güvenliğini kontrol ettik, uygun gördüğümüz iş yerlerine ruhsat verdik" dedi.
6 Şubat Kahramanmaraş depremindeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Başgün, "Zaten deprem asrın felaketiydi bunu hepimiz biliyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin kalanlara da sabır versin. Deprem olduktan sonra valimiz ve belediye başkanımızın talimatıyla AFAD’da toplantıya katılırken müdür yardımcımızın koordinesinde 21 kişilik 3 kurtarma ekibi oluşturduk. Malatya’da göçüklerin çok olduğunu öğrenince 21 kişilik kurtarma ekibimizi Malatya’ya sevk ettik. Malatya’ya giden ilk kurtarma birliklerinden biri de bizdik. Bunun dışında Kızılay depremzede kardeşlerimize sıcak yemek vereceği için 14 tonluk su tankerimizi Malatya’ya da yönlendirmemizle birlikte Malatya’da 24 kişilik ekibimiz çalışmalara başladı. Malatya’da 28 vatandaşımızı göçükten kurtardık. Malatya’ya gittiğimiz de aynı zamanda bizde depremzedeydik. Elazığ’da da ağır hasarlı binaların asansörlerinde mahsur kalan vatandaşlarımız vardı. 54 ağır hasarlı binada vatandaşlarımız asansörlerde mahsur kalmıştı ekiplerimiz gidip onları sağlam bir şekilde bulundukları yerden çıkartarak 112 ekiplerine teslim etti. Deprem anında 18 noktadan yangın ihbarı aldık. Bunun 15’i mesken 2’si iş yeri biride tavuk çiftliğiydi. Elazığ’da Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde olan ikinci depremin ardından bir göçük oldu. Orada bir polisimiz şehit bir vatandaşımız da hayatını kaybetti. Ülke olarak hepimiz yoğun bir şekilde çalıştık. İtfaiyemiz bölgenin istikrarlı en iyi itfaiyelerinden birisidir. Türkiye’de 5 ilde 60 metre üzerinde kurtarma yapan araçlardan birisi bizde. 2023 yılı hızlı bir tempoda geçti Allah bir daha yaşatmasın” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ