Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sutopu takımı, altyapı yetenekleriyle zirvede

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sutopu takımı, altyapı yetenekleriyle zirvede

Van Spor 9.05.2024 11:19:43 0
Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sutopu takımı, altyapı yetenekleriyle zirvede
Tarih: 09.05.2024 11:19 Güncelleme: 09.05.2024 11:19
Dev bütçeli rakipleri önünde transfer yapmadan altyapı sporcularıyla erkeklerde ve kadınlarda U17 ve U15 Türkiye ikincisi ve dördüncüsü olan Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Takımı, sutopunda başarıdan başarıya koşuyor.
Henüz 4 yıllık bir geçmişe sahip Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Takımı, erkeklerde ve kadınlarda Türkiye şampiyonasında ve geçtiğimiz sene düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Su Topu Türkiye Birinciliği Müsabakaları’nda büyük başarılar elde etti. Özellikle dev bütçeli rakiplerinin önünde hiç transfer yapmadan Elazığ’ın kendi öz kaynaklarıyla oluşturulan erkek ve kadın sutopu takımları, 1. Lig ve 2. Lig’de yer alarak büyük başarıya imza attı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde profesyonel olarak hem 1. Lig hem de 2. Lig’de erkek ve kadın sutopu takımı bulunduran Elazığ takımları, antrenörleri eşliğinde antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına giren ve Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda son antrenmanını gerçekleştiren kadın ve erkek sutopu takımları, 4 gün sürecek olan U17 Türkiye Şampiyonası için Ankara’ya gitti.
Transfer yapmadan, Elazığ’ın öz kaynaklarıyla iki tane profesyonel takım kurduklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Aldulsamet Eren, “Hem kız hem erkeklerde 1. ve 2. Lig’de sutopu takımımız mücadelesine devam ediyor. Son yıllarda büyük bir başarıya imza atıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Gaziantep dışında başka bir takım yok. Ankara’nın doğusunda ise sadece Nevşehir dışında Elazığ’dan başka bir takım yok. Burada emek veren özellikle hocalarımız çok değerli bir iş yapıyorlar. Bizler de Gençlik ve Spor Kulübü olarak bu takımımıza destek veriyoruz. İnşallah takımımız 1. Lig ve 2. Lig’de Elazığ’ı temsil ettiği gibi hem milli takımda sporcularımız olacak hem de Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağız” dedi.

“Doğu ve Güneydoğu’da 1. Lig’de tek takım Elazığ’ındır”
Kız ve erkek takımlarıyla büyük başarılara imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirten Yüzme ve Sutopu Antrenörü Bekir Sadak, “2020 yılında yeni bir branş açtık. O tarihten beri erkek takımını 1. Lig’e, kadın takımını ise 2. Lig’e çıkardık. 2023 yılında kadın takımımızın bir Türkiye ikinciliği, Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Türkiye dördüncülüğü aldı. Erkek takım da Türkiye ikinciliği aldı. Bu yıl da U17 kız ve erkek takımımız gruplarında ikinci olarak Türkiye finallerine çıktı. Bu finallerde Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına girdik. Şunu da belirtmek isterim Sutopu takımı olarak, Doğu ve Güneydoğu’da 1. Lig’de tek takım Elazığ’ındır” diye konuştu.
Elazığ Gençlik ve Spor Sutopu oyuncusu Tuana İç (15) , “Yaklaşık 4 senedir bu sporla ilgileniyoruz. Geçen sene Türkiye ikinciliği ve Türkiye dördüncülüğü elde ettik. Bu sene de U17’de Türkiye 8.’si, U15 kadınlarda Türkiye 10.’su olduk. Antrenörümüzün çok büyük katkısı var. Bu sporu çok severek yapıyoruz. Şu anki hedefim haziran ayında milli takım seçmelerine gitmek” şeklinde konuştu.
Kızının antrenmanı izlemeye gelen velilerden Ünal İç ise “Gençlerimizin sutopu antrenmanı var. Benim kızım da bu takımın bir oyuncusu. Sporun birleştirici ruhu ile hareket ettiğimiz noktada Elazığ kız ve erkek takımı bu anlamda bir yıl içerisinde çok büyük başarılar kat etti. Bu çocuklarımızın derslerine katkı olarak da yansımakta ve Elazığ bazında aldıkları derecelere baktığımız zaman ana ligde Türkiye 4.’lüğü, büyük kadınlarda başarı düzeyi ve erkeklerde 1. Lig’de başarı. Bunların hepsi takım olarak çalışma ruhunun eseri. Bu anlamda teknik direktörlerimizi, antrenörlerimizi ve il müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ