Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: "Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı"

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: "Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı"

Ekonomi 29.11.2022 15:19:15 0
Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz:
Tarih: 29.11.2022 15:19 Güncelleme: 29.11.2022 15:19
Matrah düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobillerde yaşanan indirimlerin ardından sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamazken, Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, "Matrah düzenlemesinden halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba bulamadılar" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan matrah indirimi açıklamasının ardından vatandaşlar sıfır araçlara yöneldi. Bilindiği üzere motor hacmi 1600 santimetreküpe kadar olan otomobiller ve bazı hibrit otomobiller için ÖTV matrah limitleri artırılmıştı. Buna göre, en düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin liradan 184 bin liraya çıkarıldı. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en yüksek sınır, 200 bin lira yerine 280 bin lira olarak belirlendi. Düzenlemeyle birlikte vatandaşlar sıfır otomobillere yönelirken, bayilere giden vatandaşlar araba olmadığı için araç alamadı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, matrah düzenlemesinden halkın yararlanamadığını, vatandaşların bayilerde araç bulamadığını söyledi. Yılmaz, "ÖTV indirimi bekleniyordu, matrah üzerinden olacağını daha önceden söylemiştik. Fakat bundan halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba alınamadı. Bunlarla ilgili bir çok spekülatif haber çıktı. Malumunuz depolarda, garajlarda araba depolandığı belirtildi. Hükümet tarafından halkın araç alması noktasında bir hassasiyet gösterildi, böyle bir kanun çıkarmışsa bundan da halkın yararlanmasını isteriz" diye konuştu.

"Sahada denetim yapılmasını istiyoruz"
Denetim mekanizmasının iyi çalışması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Hükümet bunu zenginler zengin olsun diye yapmadı veya birilerinin arabaları stoklayıp daha sonra karaborsa anlamında satması adına yapılan bir olay değil. Bunun amacı insanların, fiyatları artan araçların belli dilimdeki matrah ÖTV indirimi yapılarak halkın sıfır araç alabilme imkanını artırmak. İnşallah, denetçiler bu işleri sıkı tutar. Otomotiv sektörü olarak bunun bize zararı olduğu halde bu yapılan indirimlerin de heba olmaması için denetimlerin kesinlikle çok iyi yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ