Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: "4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak’ta o anlar gözümüzün önüne gelecek"

Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: "4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak’ta o anlar gözümüzün önüne gelecek"

Genel 23.01.2024 12:03:49 0
Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti:
Tarih: 23.01.2024 12:03 Güncelleme: 23.01.2024 12:03
Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi’nde 2 yaşındaki torunu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, "24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak’ta o anlar gözümüzün önüne gelecek" dedi.
Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8’lik depremde burada 37, Malatya’da da 4 olmak üzere toplamda 41 kişi hayatını kaybederken, iki şehirde 25 binden fazla konut ağır hasar gördü. Depremde en çok can kaybı ise Elazığ merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Dilek Sitesi’nde yaşandı. 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Sitesi’nde anne Fatma Yıldız (29) ve oğlu Doruk Abbas Yıldız’ın (2) cansız bedenleri çıkartılırken, diğer oğlu Miraç Yıldız (9) ise sağ olarak kurtarılmıştı. Dede Abbas Yıldız (64) gelini ve torununu kaybedişinin 4’üncü yılında acı dolu anları İhlas Haber Ajansı’na anlattı.
24 Ocak depremini sürekli hissettiklerini aktaran depremzede Abbas Yıldız, "24 Ocak depreminin üzerinden çok geçmeden 6 Şubat depremi oldu. Bu acıyı yaşayanlar bilir, yaşamayanlar bilmez. 24 Ocak depremi sadece Elazığ’ı vurdu, 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Rabbim onları merhametiyle muamele ediyor. Onlar zaten şehittir ama 6 Şubat Kahramanmaraş depremi dünyayı yasa boğdu. Kahramanmaraş depremini Elazığ az kayıpla geçirdi. Bu da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve zamanın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un çalışmalarından kaynaklıydı. TOKİ’ler sağlam olduğu için Kahramanmaraş depremi Elazığ’ı teğet geçti. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, o da bizim hatalarımızdan kaynaklıydı. Vatandaşımız eve tekrar girdiği için o kayıplar yaşandı, Allah rahmet eylesin. Ben 24 Ocak Elazığ depreminde Sürsürü Mahallesi Dilek Apartmanı’nda gelinim ve torunumu kaybettim. Ondan sonra da TOKİ konutlarına geldik. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının çoğu neredeyse TOKİ konutundalar. Çarşamba günü 24 Ocak. Her sene 24 Ocak’ta hayatını kaybeden yakınlarımız için mevlit veriyoruz. 24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak’ta o anlar gözümüzün önüne gelecek. Cenab-ı Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın. 6 Şubat Kahramanmaraş, daha önceki Van depremleri, 24 Ocak Elazığ depremi ve İzmir depremlerinde şu andaki hükümet iktidar olmasaydı üstesinden gelemezlerdi. Böyle felaketlerin üstünden ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gelirdi. Allah kendisinden razı olsun. Ömrüne ömür katsın" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ