Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, yeni öğrencilerini arıyor

Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, yeni öğrencilerini arıyor

Eğitim 2.06.2024 12:25:27 0
Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, yeni öğrencilerini arıyor
Tarih: 02.06.2024 12:25
Medya ve sinema alanında kursiyerlerin hayallerini şekillendirmede öncülük eden Elazığ Belediyesi Sinema Akademesi, 2. dönemde yeni öğrencilerini arıyor. 8 yaşından büyük olmak şartıyla her kesim katılabilirken son başvuru tarihinin 24 Haziran olduğu bildirildi.

İlk dönemi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Elazığ Belediyesi Sinema Akademisi, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından tamamen belediye bünyesine alınarak faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. İlk dönemde yaklaşık 60 öğrenciye eğitimler veren akademi, sadece sosyal bir proje değil, aynı zamanda eğitimlerden yararlanan öğrencilerin, medya ve sinema sektöründe istihdam edilebilmeleri için öğrencileri sektöre hazırlayan uygulama projelerine de imza atıyor. 2’inci dönemde daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdüre akademi öğrencilerini bekliyor. 8 yaşından büyük olmak şartıyla her kesim katılabilirken son başvuru tarihinin 24 Haziran olduğu bildirildi.

Akademi hakkında bilgi veren Proje Yöneticisi Melih Erdem, “Elazığ Belediyesi Sineme Akademisi projesi Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları tarafından geliştirilerek Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi’ne dönüştü. Başkanımız; her konuda olduğu gibi, kültür sanat alanında da ülkemizde örnek gösterilecek işlere imza atmaya devam ediyor. İlk dönemde bu çerçevede gençlere yönelik hem sahne, hem kamera önü, hem de sahne arkası alanlarda eğitimler verildi. Projenin çıktılarını da somut olarak görme imkanımız oldu. Bölgemizde ve dışarda farklı reklam ajanslarında, yerel televizyonlarda istihdam edilen arkadaşlarımız oldu. Konservatuvar ve özellikle bu alan ile ilgili Radyo Televizyon ve Sinema Bölümlerine yerleşen arkadaşlarımız oldu. Özellikle de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2024 teması olarak belirlediği ‘kadın istihdamı ve girişimciliği’ temasına yönelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığı bir reklam filmimiz, ulusal çapta büyük ilgi uyandırdı” dedi.

Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Akademi Koordinatörü İbrahim Polat, ’’Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi olarak yeni dönemde de öğrencilerimize, sahne oyunculuğu, kamera önü oyunculuk, senaryo yazma, ses, ışık, görüntü, kurgu-montaj gibi alanlarda farklı dallarda eğitimler vereceğiz. Yaklaşık 6 ay boyunca uygulama odaklı bir eğitim anlayışı ile çalışacağız. Eğitimler ile birlikte öğrencilerimiz; yerel medya ve Youtube için programlar yapma imkanı bulacak, Elazığ Belediyesi adına beli periyodlarda düzenli olarak halka açık ücretsiz tiyatro oyunları ve skeç programlarında görev alacak. Tabi geçen dönemde de olduğu gibi, sadece yerel içerikler ile sınırlı kalmayacağız. Aynı anda önceki dönemde yetişen usta öğrencilerimiz ile harmanladığımız ekiplerimiz ile yine ulusal çağda ses getirecek projelere imza atarak şehrimizi gururlandırmaya devam edeceğiz. Bu noktada Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, gerçekten özellikle bu bölgede imkansız gibi görülen bir şeyi başarmış durumdayız” diye konuştu.

Projenin Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyonunu ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın bu vizyona duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu dile getiren akademi Koordinatörü Mehmet Yılmaz Atila, “Her platformda ifade ediyorum, sizler aracılığı ile bir kez daha belirtmek isterim, bu proje Türkiye’de bir ilk. Daha önce devlet bünyesinde herhangi bir kurumda bu iş, hiçbir zaman 2-3 haftalık kurslar dışında düşünülmemiş. Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, projelendirildiği 18 aylık süreci ile ve şu an oluşturulan sistemi ile birlikte, bir akademi yapısıyla, bir devlet kurumunun hem sosyal, hem istihdama katkı sunan bir rol ile üstlendiği ilk projedir. Bu proje, özellikle İstanbul dışında medya ve sinema sektöründe kendini geliştirmek isteyenlere bir umut oldu. Zira medya ve sinema sektörü çok büyük bir oranda İstanbul sınırlarına sıkışmış durumda. Hele ki Ankara’nın doğusunda imkanlar çok az, hatta neredeyse yok denecek kadar az. Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, sektörden uzakta kendini geliştirmekte zorlanan gençlerimiz için bir fırsat eşitliği sundu. Bu da yine Başkanımız Şahin Şeirfoğulları’nın öncü belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğinin en büyük göstergesidir. Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, yeni öğrencilerini arıyor. senaryo yazımı, kamera-set-çekim-aydınlatma dersi, sahne oyunculuğu, kamera önü oyunculuğu, kurgu-montaj alanlarında eğitim verecek olan Elazığ Belediyesi Sanat Akademisi, saha uygulamasına dayalı bir eğitim anlayışı ile hizmet verecek. Başvuru yapmak için gereken tek şart ise 8 yaşından büyük olmak. Son başvuru tarihi 24 Haziran” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem