Elazığ Belediyesi, Harput musikisini Şanlıurfa’da yaşattı

Elazığ Belediyesi, Harput musikisini Şanlıurfa’da yaşattı

Kültür Sanat 17.02.2025 14:30:03 0
Elazığ Belediyesi, Harput musikisini Şanlıurfa’da yaşattı
Tarih: 17.02.2025 14:30 Güncelleme: 17.02.2025 14:30
Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Kürsübaşı Korosu, Harput musikisinin en güzel örneklerini, Şanlıurfa’da icra etti.
Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Kürsübaşı Korosu, Harput musikisini yaşatmakla birlikte, kadim kültür ve irfan geleneğini farklı şehirlerde temsil etmeye devam ediyor. Bu çerçevede Kürsübaşı Korosu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "Geleneksel Sohbet Toplantıları" temalı konserde Şanlıurfalılar ile buluştu.
Bölgenin zengin müzik kültürünü ve yerel gelenekleri sahneye taşıma, kültürel mirası yaşatma ve geleceğe taşıma amacıyla düzenlenen program Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konserde, Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Kürsübaşı Korosu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu ve Adıyaman Belediyesi Harfane Topluluğu’nun icra ettiği eserler seslendirildi.
Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Kürsübaşı Korosu, Harput musikisinin en güzel örneklerini sundu. Ayrıca Şanlıurfa’nın meşhur Sıra Gecesi geleneği, Elazığ’ın Kürsübaşı geleneği ve Adıyaman’ın Harfane geleneği de sahnelendi.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehri inşa etmekle birlikte medeniyetler merkezi Harput’un gelenekleri ve kadim kültürel mirasının yaşatılması ve ihya edilmesi yönünde önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, üç kadim şehrin musiki örneklerini aynı sahnede buluşturan bu etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını, bu güzide musiki topluluklarını Elazığ’da da ağırlayarak hemşehrileriyle buluşturacaklarını ifade etti.
Şanlıurfa’da yaşayan çok sayıda Elazığlının da yoğun ilgi gösterdikleri program sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Merve Ofluoğlu, etkinliğe katılımlarından dolayı Elazığ Belediyesi’ne plaket takdim etti.
Program, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ