Elazığ Atatürk Stadyumunda ilkler deneniyor

Elazığ Atatürk Stadyumunda ilkler deneniyor

Van Spor 23.07.2025 16:25:12 0
Elazığ Atatürk Stadyumunda ilkler deneniyor
Tarih: 23.07.2025 16:25 Güncelleme: 23.07.2025 16:25
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, spor altyapısına yönelik sürdürdüğü çevreci ve yenilikçi çalışmalarına bir yenisini ekledi. Spor sahalarındaki çim kalitesini önemli ölçüde artıracak modern bir gölgelendirme ve havalandırma sistemi hayata geçirildi.
Özellikle yaz aylarında spor sahalarındaki çimlerin aşırı sıcaktan olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek amacıyla kurulan bu yeni gölgelendirme sistemi, güneşin en dik geldiği saatlerde çimleri koruma altına alıyor. Sistem aynı zamanda, çimlerin ihtiyaç duyduğu güneş ışığını kontrollü bir şekilde zemine iletecek şekilde tasarlandı. Bu sayede, çimlerin fotosentez süreci kesintiye uğramadan doğal gelişimlerini sürdürmeleri sağlanıyor, böylece her zaman canlı ve yeşil kalmaları garanti altına alınıyor.
Sistemin bir diğer önemli bileşeni ise sahalara yerleştirilen 16 adet yüksek verimli fan. Bu fanlar, çim yüzeyinde doğal bir rüzgar etkisi oluşturarak nem dengesini koruyor ve hava dolaşımını artırıyor. Gelişmiş hava akımı sayesinde çimlerin kök yapısı güçleniyor, daha sağlıklı, dayanıklı ve uzun ömürlü bir zemin elde ediliyor. Bu yeni uygulamayla Elazığ’daki spor sahaları, sporcular için daha konforlu ve güvenli bir zemin sunarken, çimlerin bakım maliyetlerinin düşürülmesi ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu tür yenilikçi projelerle sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edecek.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, ’’Bu gölgelendirme hem güneşin dik olduğu dönemlerde çimimizi güneşten koruyacak hem de zaman zaman güneşe ihtiyacımız olduğu zaman yatay çevirip güneşin açısını ayarlamaya çalışacağız. Çimlerin nemli tutulabilmesi için 16 adet fan kuruldu. Toplam 16 adet fan var, bu fanlar da rüzgar etkisi oluşturuyor. Yine zeminin, çimlerin güçlü olmasının ve sağlıklı büyümesinin nedeni oluyor’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ