‘El Ele’ sloganıyla tura çıkan Alman turistler Süphan Dağı’na tırmandı

‘El Ele’ sloganıyla tura çıkan Alman turistler Süphan Dağı’na tırmandı

Kültür Sanat 28.06.2024 09:19:47 0
‘El Ele’ sloganıyla tura çıkan Alman turistler Süphan Dağı’na tırmandı
Tarih: 28.06.2024 09:19
BİTLİS (İHA) – Almanya’dan ‘El Ele’ sloganıyla yola çıkan ve tanıştıkları kişilerin el izlerini karavanlarına işleyen Alman turistler, son olarak Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dağı’na tırmandı.
Almanya’dan yola çıkan Tobias Ich Schröder ve Bianca Heringhaus, Türkiye’ye gelene kadar Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeleri gezdi. Türkiye’de ise beş aydır seyahat eden turistler, son olarak Adilcevaz ilçesine geldi. Karavana araçlarıyla konakladıkları süre boyunca ırk, inanç ve ten rengi ayrımı yapmadan insanlarla bağ kurmak amacıyla "El Ele" sloganıyla tanıştıkları insanların ellerini boyayarak karavanlarına el izlerini nakşeden turistler, ilçe sınırlarında bulunan Türkiye’nin en yüksek zirvelerinden biri olan Süphan Dağı’na da tırmandı.
Kamp kurdukları her şehirde insanlarla güzel vakit geçirip kültürlerini öğrenmeye çalıştıklarını ifade eden Tobias Ich Schröder, “Almanya’dan başlayıp Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geçtik. Zaten beş aydır Türkiye’de seyahat ediyoruz. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. ‘El Ele’ sloganıyla geziyoruz. Ten renginiz veya dininiz ne olursa olsun insanlarla birlikte gülmek istiyoruz, kültürlerini tanımak, ülkelerini görmek istiyoruz. Bu yüzden seyahat ediyoruz ve bizi bekleyen tüm dağları sevdiğimiz için geldik ve artık buradaki insanları da sevmeyi öğrendik. Çok misafirperver bir şekilde karşılaştık ve bu bizim için harikaydı. İnsanların misafirperverliğinden ve güzelliğinden çok etkilendik” dedi.
Konakladıkları tüm kentlerde insanların el izlerini karavana araçlarına nakşettiklerini söyleyen Tobias Ich Schröder, “El izleri biz insanların birbirimizle bağlantı kurduğumuzu göstermeyi amaçlıyor. Dünyaya biraz daha huzur getirmek, insanlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz. Bilirsiniz, insanlar arasında çoğu zaman saygı kaybolur. Televizyon izliyorsunuz, kötü haberleri görüyorsunuz. O zaman anlayış eksikliği ortaya çıkıyor. Hemen önyargılar devreye gidiyor. Bunu yalnızca biz insanlar değiştirebiliriz, onu da sadece birbirimizle konuşursak ve birbirimizin gözlerine bakarsak değiştirebiliriz. El izleriyle ulaşmak ve tanıtmak istediğimiz şey tam olarak budur” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem