Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım

Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım

Ekonomi 14.02.2023 14:13:24 0
Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım
Tarih: 14.02.2023 14:13 Güncelleme: 14.02.2023 14:13
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 10 ilde büyük tahribata sebep olan depremin ardından seferber olan iş dünyasının önde gelen şirketlerinden Eksim Holding, deprem bölgesine sunduğu desteği daha da genişletti. Holding, depremde hasar gören illerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL tutarındaki fonu 200 milyon TL’ye yükseltti. Ayrıca Eksim Holding kurucularından merhum Abdullah Tivnikli’nin vakfiyesi olan “Abdullah Tivnikli Vakfı” bünyesinde ilave ayrılan 200 milyon TL tutarındaki fon ile birlikte toplam fon tutarı 400 milyon TL’ye ulaşmış oldu.
Holding, grup şirketleri olan Dicle Elektrik ve Eksun Gıda ile birlikte gerçekleştirdiği temel yaşam malzemeleri, barınma imkanı, arama-kurtarma çalışmaları ve elektrik desteği konu başlıklarındaki desteklerini de sürdürüyor. Eksim Holding, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olup 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından sunduğu yardım desteği paketleri artırıyor. Yenilenebilir enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve perakende hizmetleri ile gıda üretimi alanlarındaki yatırımlarıyla ülkemizin önde gelen grupları arasında yer alan Eksim Holding, depremle birlikte oluşturduğu kriz masasıyla ihtiyaçları hızlıca tespit ederek acil tedarik edilmesi gerekenler ile dağıtım çalışmalarını organize etti. Bu doğrultuda çalışmalarını artırarak devam ettiren Eksim Holding, depremde hasar gören illerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL tutarındaki fonu 200 milyon TL’ye yükseltti. Ayrıca Eksim Holding kurucularından merhum Abdullah Tivnikli’nin vakfiyesi olan “Abdullah Tivnikli Vakfı” bünyesinde de da ilave ayrılan 200 milyon TL tutarındaki fon ile birlikte toplam fon tutarı 400 milyon TL’ye ulaşmış oldu.

Dicle Elektrik’in 4 koldan desteği sürüyor
Eksim Holding’in genişlettiği bu fon desteğiyle birlikte, holding grup şirketlerinin gerçekleştirdiği faaliyetler de aralıksız sürüyor. Bu bağlamda Dicle Elektrik bünyesinde oluşturulan Dicle Arama Kurtarma (DAK) ekibi, AFAD ve diğer tüm yetkili kuruluşlar ile koordineli bir biçimde arama-kurtarma faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca Dicle Elektrik çalışanlarından oluşan ve deprem bölgelerinde yardım faaliyetlerinde bulunan gönüllülerin sayısı ise 200’ü geçti. Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini de depremzede vatandaşların hizmetine açan Dicle Elektrik, sayıları 1500’ü aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunmayı sürdürüyor. Şirket, Adıyaman’daki çadır desteğini 600 çadırlık bir çadır kent projesini başlatarak devam ettiriyor. Yine Adıyaman’da depremzedelere yönelik kurulan aşevinde, gönüllülerle birlikte 5000 kişiye kadar sıcak yemek desteği sağlanıyor. Depremden zarar gören ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar konusunda ise şirketin kendi araçlarıyla lojistik destek sunuluyor.

Hasar gören elektrik altyapısı hızlıca onarıldı
Dicle Elektrik, hizmet verdiği 6 il içerisinde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın depremde hasar gören kesinti sorununu iklim koşullarına karşın hızlı bir şekilde çözdü. Şirket, ardından hizmet alanı dışındaki depremzede illere de destek sunmaya başladı. Bu çerçevede Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin dağıtım şirketlerine şebekelerin tekrar aktif olması amacıyla destek veren Dicle Elektrik, uzman ekiplerini bu illere yönlendirdi. Ayrıca afet bölgesinde kurulan çadır kentlere destek vererek, çadırlara elektrik sağlanması ve bölgenin genel elektrik sorunlarının giderilmesi süreçlerinde Enerji Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile ortak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Gıda malzemeleri tedarikinde ve çölyak hastalarına Eksun Gıda desteği
Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda ise deprem bölgelerine temel gıda malzemeleri, un ve çölyak hastalarına yönelik glutensiz gıda desteği konusunda öncülük etmeyi sürdürüyor. Şirket, çölyak hastalarına yönelik ürünlerin gönderilmesi konusunda Çölyak Yaşam Derneği ile koordineli bir çalışma yürütüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ