Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım

Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım

Ekonomi 14.02.2023 14:13:24 0
Eksim Holding’den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım
Tarih: 14.02.2023 14:13 Güncelleme: 14.02.2023 14:13
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 10 ilde büyük tahribata sebep olan depremin ardından seferber olan iş dünyasının önde gelen şirketlerinden Eksim Holding, deprem bölgesine sunduğu desteği daha da genişletti. Holding, depremde hasar gören illerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL tutarındaki fonu 200 milyon TL’ye yükseltti. Ayrıca Eksim Holding kurucularından merhum Abdullah Tivnikli’nin vakfiyesi olan “Abdullah Tivnikli Vakfı” bünyesinde ilave ayrılan 200 milyon TL tutarındaki fon ile birlikte toplam fon tutarı 400 milyon TL’ye ulaşmış oldu.
Holding, grup şirketleri olan Dicle Elektrik ve Eksun Gıda ile birlikte gerçekleştirdiği temel yaşam malzemeleri, barınma imkanı, arama-kurtarma çalışmaları ve elektrik desteği konu başlıklarındaki desteklerini de sürdürüyor. Eksim Holding, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olup 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından sunduğu yardım desteği paketleri artırıyor. Yenilenebilir enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve perakende hizmetleri ile gıda üretimi alanlarındaki yatırımlarıyla ülkemizin önde gelen grupları arasında yer alan Eksim Holding, depremle birlikte oluşturduğu kriz masasıyla ihtiyaçları hızlıca tespit ederek acil tedarik edilmesi gerekenler ile dağıtım çalışmalarını organize etti. Bu doğrultuda çalışmalarını artırarak devam ettiren Eksim Holding, depremde hasar gören illerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL tutarındaki fonu 200 milyon TL’ye yükseltti. Ayrıca Eksim Holding kurucularından merhum Abdullah Tivnikli’nin vakfiyesi olan “Abdullah Tivnikli Vakfı” bünyesinde de da ilave ayrılan 200 milyon TL tutarındaki fon ile birlikte toplam fon tutarı 400 milyon TL’ye ulaşmış oldu.

Dicle Elektrik’in 4 koldan desteği sürüyor
Eksim Holding’in genişlettiği bu fon desteğiyle birlikte, holding grup şirketlerinin gerçekleştirdiği faaliyetler de aralıksız sürüyor. Bu bağlamda Dicle Elektrik bünyesinde oluşturulan Dicle Arama Kurtarma (DAK) ekibi, AFAD ve diğer tüm yetkili kuruluşlar ile koordineli bir biçimde arama-kurtarma faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca Dicle Elektrik çalışanlarından oluşan ve deprem bölgelerinde yardım faaliyetlerinde bulunan gönüllülerin sayısı ise 200’ü geçti. Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini de depremzede vatandaşların hizmetine açan Dicle Elektrik, sayıları 1500’ü aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunmayı sürdürüyor. Şirket, Adıyaman’daki çadır desteğini 600 çadırlık bir çadır kent projesini başlatarak devam ettiriyor. Yine Adıyaman’da depremzedelere yönelik kurulan aşevinde, gönüllülerle birlikte 5000 kişiye kadar sıcak yemek desteği sağlanıyor. Depremden zarar gören ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlar konusunda ise şirketin kendi araçlarıyla lojistik destek sunuluyor.

Hasar gören elektrik altyapısı hızlıca onarıldı
Dicle Elektrik, hizmet verdiği 6 il içerisinde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın depremde hasar gören kesinti sorununu iklim koşullarına karşın hızlı bir şekilde çözdü. Şirket, ardından hizmet alanı dışındaki depremzede illere de destek sunmaya başladı. Bu çerçevede Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin dağıtım şirketlerine şebekelerin tekrar aktif olması amacıyla destek veren Dicle Elektrik, uzman ekiplerini bu illere yönlendirdi. Ayrıca afet bölgesinde kurulan çadır kentlere destek vererek, çadırlara elektrik sağlanması ve bölgenin genel elektrik sorunlarının giderilmesi süreçlerinde Enerji Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile ortak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Gıda malzemeleri tedarikinde ve çölyak hastalarına Eksun Gıda desteği
Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda ise deprem bölgelerine temel gıda malzemeleri, un ve çölyak hastalarına yönelik glutensiz gıda desteği konusunda öncülük etmeyi sürdürüyor. Şirket, çölyak hastalarına yönelik ürünlerin gönderilmesi konusunda Çölyak Yaşam Derneği ile koordineli bir çalışma yürütüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ