Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi oto lastikçilerde yoğunluk

Tüm yurt genelinde 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Elazığ’daki oto lastikçilerde yoğunluk oluştu.

Ekonomi 28.11.2021 11:29:35 0
Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi oto lastikçilerde yoğunluk
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2021 11:29

Tüm yurt genelinde 1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Elazığ’daki oto lastikçilerde yoğunluk oluştu.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ ta başlıyor. 1 Aralık’a sayılı günler kala Elazığ’da sürücüler oto lastikçilere akın etti. Yaşanan yoğunluğu atlatmak için fazla mesai yapan lastikçiler, kış lastiğinin kazaların önlenmesinde ve yakıt tüketiminin azaltılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Kış lastiğinin önemini vurgulayan lastik ustası Cumali Yeşilkaya, “1 Aralık’tan itibaren kış lastiği zorunluluğu geliyor. Ruhsatta hususi yazması önemli değil. Kamyonet, minibüs, kamyon ve otobüs yazılanlar ticari grubuna girer. Mecbur takmak zorundalar. Diğer otomobil grupları da kendi güvenlikleri ve ailesinin güvenliği için yaptırmalı. Bir lastiğin maliyeti bu aralar yüksek olabilir. İnsanlar maliyetten şikayetçiler. Ama bir kış lastiğini ortalama 4-5 yıl kullanabilirler. Vatandaşlar kışın çok fazla kar yağmadığını söylüyor ama sabahları buzlanma oluyor. Bir yaz lastiği eksi 7 dereceye düştüğü zaman sertleşiyor. Yeri tutma özelliği bitiyor ama kış lastiği öyle değil. Üzerindeki kılcal damarlardan dolayı biraz daha eksi 40 derecede yeri tutma özelliği daha da fazladır. Bugün malum şartlar gereği ucuz değil yüksek maliyetlidir. Bir kazada tamponda oluşan hasar nerden bakarsan 3-4 bin liraya kadar gidiyor. Ama bir lastiğin fiyatı ortalama 1,5 bin liradan başlıyor 3 bin liraya çıkıyor. İlk alımda biraz yüksek gelebilir ama güvenceleri için kış lastiğini takmaları lazım. Yoğunluk başladı, insanlar duyarlı. Eskisi gibi değil bilinçliler. Bizde de yoğunluk var” diye konuştu.

Kış lastiğinin kışın daha iyi bir yol tutuşu sağladığını ifade eden sürücü Erhan Sertkaya, “Yaklaşık 6 yıldır tır şoförüyüm, uzun yolda çalışıyorum. Bütün vatandaşlardan dileğim bu kış şartlarında kış lastiklerini takmalarını isterim. Hem can güvenliği için hem de karşı tarafın güvenliği için yaptırsınlar. Kurallar ne ise uyulması gerekir, çünkü kurallar insanların kaliteli yaşamaları için koyuluyor. Özellikle trafikte çok acemi şoförler var. Onlar da lütfen tecrübe etmeden yola çıkmasınlar. Kış ayına yaz lastiğiyle girildiği zaman kışın yollarda tutma özelliği kayboluyor. Özellikle yağışlı havalarda durma mesafesinde öne geçilemez. Ama kış lastiği öyle değil, kalın olduğundan yere daha sağlam basar ve durabilir. Yaz lastiği olduğu zaman mümkün değil” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ