'Yüksek Teknoloji Ödülü' Vestel’in

- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından inovasyona dayalı ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına verilen “Yüksek Teknoloji Ödülü”ne Vestel Beyaz Eşya AŞ layık görüldü

Ekonomi 24.10.2019 11:53:01 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

İSTANBUL (AA) - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından inovasyona dayalı ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına verilen “Yüksek Teknoloji Ödülü” Vestel Beyaz Eşya AŞ'nin oldu.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği başlıkları altındaki 33 göstergeye göre Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye’nin performansı en yüksek 5 üniversitesinden biri seçilen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ödül töreni düzenledi.

Ödül organizasyonu kapsamında, en başarılı büyük ölçekli sanayi kuruluşu olarak Vestel, "Yüksek Teknoloji Ödülü"ne layık görüldü.

Ödülün gerekçesi olarak Vestel’in geçen yılda gerçekleştirdiği kapsamlı Ar-Ge çalışmaları gösterildi.

Ödülü Vestel Beyaz Eşya adına Bulaşık Makinesi Fabrikası Ar-Ge Müdürü Evren Bal, Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran'dan aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak akredite edilen ilk firmalardan biri olan Vestel, her yıl Ar-Ge çalışmalarına cirosunun yüzde 2,25’ini ayırıyor.

Bin 600 Ar-Ge mühendisi istihdam eden Vestel, dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk bin firma arasında yer alan 3 Türk şirketinden biri oldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem