Yayladan getirdikleri sütlerle Maraş dondurmasına rakip oldular

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinin gözde dondurmacısı Faik Usta, yayladan getirdiği sütle kendi el emeğiyle hazırladığı dondurmasını meşhur Maraş dondurmasıyla yarışır hale getirdi.

Ekonomi 13.08.2021 10:09:12 0
Yayladan getirdikleri sütlerle Maraş dondurmasına rakip oldular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.08.2021 10:09

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinin gözde dondurmacısı Faik Usta, yayladan getirdiği sütle kendi el emeğiyle hazırladığı dondurmasını meşhur Maraş dondurmasıyla yarışır hale getirdi.

Sabah saatlerinde yayla yolculuğu başlayan Faik Usta, dondurma yapmak için keçilerden sağılan sütleri bidonlara koyuyor. Yayladan imalathaneye getirilen süt, dondurma ustası tarafından 8 katlı bezde tekrardan süzülüyor. Ocakta yarım saat ısıtılan süt daha sonra soğuk hava deposuna alınıyor. Burada da bir süre bekleyen dondurmalar dövülmek üzere makinalara konuluyor. İyice dövülen dondurmalar 3 saat süren işlemlerin ardından müşterilere servis ediliyor.

Amacının burada bir fabrika kurup dondurmanın lezzetini insanlara sunabilmek olduğunu belirten Faik Usta, “Allah’ın izniyle alın terimle bir yerlere kendi emeğimle gelmek istiyorum. Çevre illerde dondurmamız için gelen insanlarımız var. Buradan da onlara, bütün Tatvan ve Bitlis halkına çok teşekkür ediyorum bizi tercih ettikleri için. İnanıyorum ve inansınlar bu güne kadar onlara kötü dondurma sunmadık sunmayacağız. Her şey doğal ve hijyenik” dedi.

Dondurmada kesinlikle bir katkı maddesi olmadığını belirten Faik Usta’nın yeğeni Mahsum Eşim, “Başta dağlardan keçi sütümüzü getiriyoruz. Başladığımızdan beridir keçi sütü kullanıyoruz. Kazanlara sütü dökmeden 8 katlı tülbentle süzüp döküyoruz. Kesinlikle içine pisliğin girmesine izin vermiyoruz. Yarım saat sütümüzü kaynatıyoruz. Salebimizi ve şekerimizi atıyoruz içine. Kesinlikle bir katkı malzemesi yok. Kaynattıktan sonra soğumaya alıyoruz. Biraz soğuyan sütü makinaya atıyoruz. Orada güzel bir şekilde dövüyoruz. Poşetlere koyup satışa sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ