Yapı Kredi 76. yılını kutluyor

-Yapı Kredi Üst Yöneticisi Gökhan Erün: - 'Yapı Kredi olarak 76 yılda en büyük önceliğimiz her zaman toplumumuza ve ülke ekonomimize destek sağlamak oldu. Bundan sonraki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda sorumluluk almaktan çekin

Ekonomi 8.09.2020 11:49:45 0
Yapı Kredi 76. yılını kutluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2020 11:49

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, Yapı Kredi olarak 76 yılda en büyük önceliklerinin her zaman topluma ve ülke ekonomisine destek sağlamak olduğunu belirterek, "Bundan sonraki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda sorumluluk almaktan çekinmeyerek ülkemize hizmet etmeye ve finanstan eğitime, kültür-sanattan sürdürülebilirliğe her alanda oluşturacağımız kuvvetli izlerle, ilklerin bankası olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erün, yazılı bir açıklamada yaparak yarın 76'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayacak Yapı Kredi'nin tarihi misyonunu değerlendirdi.

Yapı Kredi'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında da sınırları kaldırmak için var gücüyle çalışmaya devam ettiğini belirten Erün, bankanın Bahçekapı'da açılan ilk şubesi ve 1 milyon lira sermaye ile İkinci Dünya Savaşı'nın zorlu yıllarında Türkiye'nin ilk özel bankası olarak kurulduğunu hatırlattı.

Erün, 9 Eylül 1944'ten bu yana toplumun ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel hafızasında yer eden Yapı Kredi'nin tarihinde, çok fazla ilklerin bulunduğunu ifade etti.

Kurulduğu günden bu yana varoluş nedeninin ülkenin insanına ve ekonomisine daima değer katmak ve hizmet etmek olduğunun altını çizen Erün, "İlk şube bankacılığı, ilk 24 saat bankacılık hizmeti, ilk özel servis numaralı telefon bankacılığı, ilk kredi kartı, ilk tüketici kredisi ve ilk otomobil kredisi gibi sektörde bugün standart hale gelmiş pek çok ürün ve hizmetin arkasında Yapı Kredi olarak öncü rol oynadık. Ayrıca son 10 yılda dijital ve mobil bankacılık alanında imza attığımız ilklerle müşterilerimizin hayatına hız ve kolaylık kattık." değerlendirmelerinde bulundu.


- "Yılın en yüksek katılımlı sendikasyon kredisine imza attık"


Gökhan Erün, içinde bulunulan şu günlerde müşterilerin ve ülkenin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, "Yılın ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi kredilerimiz ile ülke ekonomisine 349 milyar TL kaynak sağladık". ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en büyük üçüncü özel bankası olarak, "Hizmette Sınır Yoktur" anlayışımızla ülke ekonomisine değer katmayı sürdürdüklerinin altını çizen Erün, şöyle devam etti:

"Hazine destekli ve Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla hayata geçirilen iki yeni programa dâhil olduk. Çek Ödeme Destek Paketi ve Opex Kredi Destek Paketi'inde lider bankalar arasında yer alarak bu dönemde de müşterilerimizi destekledik. Bu kapsamda yılın ilk yarısında ülkemize 7 milyar liralık kaynak sağladık. Öte yandan, ihracatı desteklemek adına 14 Mayıs'ta yılın en yüksek katılımlı sendikasyon kredisine imza attık. 18 ülkeden 38 bankanın katılımı ile gerçekleştirilen sendikasyon kredisiyle 870 milyon dolarlık fonlama sağladık. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kısa vadeli likidite ihtiyaçlarına tahsis edilmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) sağladığımız 100 milyon dolar da dâhil olmak üzere uluslararası piyasalardan sağladığımız kaynağı 970 milyon dolara çıkardık. Böylelikle, ülkemiz ekonomisine ve Yapı Kredi'ye uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha tescillemiş olduk."


- "Müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına hızla adapte olduk"


Yapı Kredi CEO'su Erün, Türkiye'nin dijital bankası olarak Kovid-19 salgını döneminde de müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına hızla adapte olduklarının altını çizdi.

Salgınının görülmeye başlandığı ilk günlerden itibaren müşterilerin bankacılık işlemlerini yapmaları için Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve Yapı Kredi Çağrı Merkezi'ne yönlendirdiklerini, bireysel ve kurumsal 800'ün üzerinde bankacılık işlemini de dijital kanallardan müşterilere sunduklarını aktardı.

Erün, bu doğrultuda mobil bankacılık aktif müşteri adedinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış sağladıklarını ifade etti.

Pandemi dönemine göre temassız işlem adedinin de yüzde 266 yükseldiğini belirten Erün, yine bu dönemde teması minimuma indiren POS'ta QR'la Ödeme oranının yüzde 245, Araçta Ödeme oranının ise yüzde 193 artış gösterdiğini bildirdi.


- "İlklerin bankası olmaya devam edeceğiz"


Gökhan Erün, sürdürülebilirliği, ekonomik, sosyal ve çevresel her alanda benimseyerek tüm iş süreçlerine entegre ettiklerini ve toplumsal kalkınmayı öncelikli amaç olarak belirlediklerini ifade etti.

Kuruldukları ilk günden beri bankacılık faaliyetlerinin tüm paydaşları üzerindeki etkilerini gözeterek çalıştıklarını belirten Erün, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, bu yıl ilk yeşil tahvil ihracımızı gerçekleştirdik. Tahvil kaynaklarını yenilenebilir enerji projelerinde kullandırarak Türkiye'nin düşük karbon ekonomisine geçişine desteğimizi sürdürüyoruz. Diğer yandan, dünyanın en büyük çevresel raporlama kuruluşu olan Karbon Saydamlık Projesi’ne (CDP) yaptığımız raporlamayla CDP Türkiye 2019 Su Liderleri arasında da yerimizi aldık. Ayrıca ilk Entegre Raporumuzu da yayımladık. Bu rapor, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi’nin (IIRC) Entegre Raporlama Çerçevesi kapsamında, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartlarına uygun olarak hazırlandı."

Erün, insanı merkeze alan "Hizmette Sınır Yoktur" anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Yapı Kredi olarak 76 yılda en büyük önceliğimiz her zaman toplumumuza ve ülke ekonomimize destek sağlamak oldu. Bugüne kadar her şart ve koşulda, elimizdeki tüm imkânlarla ekonomimize ve memleketimize çok önemli katkılar sunduk. Bundan sonraki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda sorumluluk almaktan çekinmeyerek ülkemize hizmet etmeye ve finanstan eğitime, kültür-sanattan sürdürülebilirliğe her alanda oluşturacağımız kuvvetli izlerle, ilklerin bankası olmaya devam edeceğiz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ